2017.06.10. Egyéb
Péntek délután a VFC USE sporttelepén tartotta idényzáró bankettjét városunk labdarúgócsapata, amely stabil középcsapattá válna a jövőben.
Minden jó, ha a vége jó

– Minden jó, ha a vége jó – így foglalta össze egy mondatban a VLS Veszprém nemrég befejeződött idényét a klub ügyvezető igazgatója, Szabó Péter a csapat péntek délutáni idényzáró vacsoráján.

Siralmas teljesítményt nyújtott az NB III Nyugati csoport őszi idényében az újonc Veszprém, amely tizenhét forduló alatt mindösszesen kilenc pontot gyűjtött. A gárda az utolsó előtti helyről várta a tavaszi folytatást, amely aztán nagyszerűre sikeredett. A VLS-nél csak a bajnok Győr szerzett több pontot 2017-ben. Igaz, így is izgalmasra sikerült a végjáték, Guntherék csak az utolsó körben, a sereghajtó Komárom elleni győzelmükkel biztosították be, hogy jövőre is harmadosztályú focicsapata lesz a királynék városának.

– Ha a tavaszi rajt előtt valaki azt mondja nekem, hogy tizenegyedikek leszünk, annak odaadtam volna a fele királyságomat. Szerencsére olcsóbban megúsztam – tréfálkozott a klub első embere, aki köszönetet mondott az együttesnek és a stábnak, majd a két évvel ezelőtti kezdetekre is visszautalt.

– Igen nagy sikert értünk el, hiszen 2015 nyarán a nulláról kezdtük az építkezést, s rögtön az első évben sikerült kivívnunk a harmadosztályú indulás jogát. Mint kiderült, óriási a különbség a két osztály között. Annak fényében különösen dicséretes a bennmaradás, hogy a szezon rajtjánál nem volt saját pályánk, de még rendes öltözőnk sem – tekintett vissza Szabó Péter, aki szerint e körülmények miatt ragadt be a rajtnál együttese.

A VLS tavaszi sikereit, nemcsak a harmincegy gyűjtött pont jelzi. Krebsz Mátészemélyében utánpótlás válogatott játékossal is büszkélkedhet a bakonyi klub, melynek több játékosát is körüludvarolták a riválisok.

Az együttes jövőjéről is szó esett: a város támogatását élvezve stabil középcsapattá válna az együttes az immáron tizenhat csapatos harmadik vonalban, ahonnan ugyanúgy három csapat búcsúzik majd az idény végén. – Szeretnénk megtartani azokat, akik velünk képzelik el a jövőjüket, s még eggyel előrébb lépni az előttünk álló idényben – húzta alá a klubvezető.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő kiemelte, azok a játékosok, akik tavaly nyáron a Veszprém mellett tették le voksukat, bizalmat szavaztak egy félkész csapatnak. Hozzátette: a város a következő idényben is kiemelt támogatóként áll az egyesület mögé.

– Katasztrofális veszteség lett volna a veszprémi utánpótlásnak, ha nem sikerül a felnőtt csapatot benntartani az NB III-ban – húzta alá Irmes Zsolt, a VLS elnökségi tagja, aki szerint helyi példaképek nélkül nem lehet sikeres utánpótlásműhelye Veszprémnek.

Orbán Tamás edző emlékeztetett: együttese jóval szerényebb költségvetésből gazdálkodhatott a vetélytársaknál, aminek függvényében örömteli, hogy a győriek után ők gyűjtötték a legtöbb pontot tavasszal. A vezetőedző szerint ehhez – a szemléletváltáson túl – az érkező játékosok pluszteljesítménye is kellett. Távozók is lesznek a klubnál, nyolc-tíz ember is kicserélődhet a VLS keretében – tudtuk meg Orbán Tamástól.