2017.09.30. Mérkőzés
A VLS Veszprém gólzáporos meccsen játszott döntetlent az Ajka vendégeként a labdarúgó NB III Nyugati csoportban.
Három piros, hat gól – iksz a megyei derbin

Nem is indulhatott volna jobban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Veszprém megyei csatája a mieink számára. A VLS támadója, Bognár Bence szemfülesen lecsapott az eladott ajkai labdára, s kevesebb mint három perc játék után megszerezte a vezetést csapatának (0-1).

Egy perccel később hazai helyzet, majd veszprémi kontra következett: előbb utolsó emberével, a gólvonalról mentett a VLS, majd Irmes került nagy helyzetbe az ajkai kapu előtt.

A 35. percben ismét Bognárt kínálták meg az ajkaiak a játékszerrel, a VLS gólfelelőse pedig köszönte szépen, s megduplázta az előnyt (0-2).

Amilyen jól indult az első, olyan rosszul kezdődött a második játékrész a mieink számára. Tíz perc sem kellett ugyanis a hazai egyenlítéshez: Vallejos és Szabó révén egalizált az Ajka (2-2).

Egy óra játékot követően Nagy Eriket küldte második sárgalappal az öltözőbe a játékvezető. Óriási esélyt kapott ezzel a VLS, Irmes váltotta ezt gólra, ismét a Veszprémnél volt az előny (67. perc: 2-3).

Két perc múlva kettős emberelőnybe került a vendégcsapat, Pavlitzkynak mutatták fel a piros kártyát. A folytatásban hiába játszott kettős előnyben, nem tudott ellenfele fölé kerekedni Orbán Tamás csapata. Sőt, egyenlíteni tudtak az ajkaiak, Köles járt túl Szűcs eszén tíz perccel a vége előtt (80. perc: 3-3).

Több gól már nem esett, de a VLS is megfogyatkozott: Simon Benjámin gyűjtötte be második sárgáját egy perccel a rendes játékidő vége előtt.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 8. forduló:
FC Ajka–VLS Veszprém 3-3 (0-2)
Ajka, Városi Sportcentrum. Vezette: Kovács (Perák, Rózsa).
Ajka: Balogh – Baksa (Szabó T., 46.), Vallejos (Horváth Péter, 67.), Pavlitzky, Köles, Csemer, Nagy E., Illés (Major, 76.), Nagy M., Kovács G., Pákai. Vezetőedző: Rozmán László.
Veszprém: Szűcs – Gulyás, Felber, Dobsa, Gunther – Simon, Kocsis – Szabó B. (Szanyó, 52.), Bognár, Kókány – Irmes (Kelemen, 85.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Gólszerzők: Vallejos (49.), Szabó T. (51.), Köles (80.) ill. Bognár (3., 34.), Irmes (66’).

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Nehéz volt megélni kívülről, hogy ismét majdnem sikerült elbuknunk egy agyonnyert meccset. Bármilyen bajnokságban is játszunk, kettős emberelőnyben nem volna szabad gólt kapni. Egy Benével volt jobb az ellenfelünk ma.