2017.10.21. Mérkőzés
Vérbeli megyei rangadó helyett sima pápai győzelmet láthattak a szurkolók a labdarúgó NB III szombati fordulójában.
Simán kikapott a VLS

Remek idő és szépszámú közönség fogadta a feleket a labdarúgó NB III Veszprém megyei rangadóján. A kiváló formát mutató Pápa zsinórban négy győzelemmel a háta mögött érkezett a középmezőny után loholó Veszprém otthonába.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, rögtön a harmadik percben szögletet harcolt ki a Pápa. Igaz, az első veszprémi ígéretes akcióra sem kellett sokat várni: Polareczki tüzelt tizennyolc méterről a Sánta kapuja mellé.

A folytatásban is a megyei rivális lábán vándorolt többet a játékszer, a VLS játékán érződött a teher, idegesen futballoztak Orbán Tamás tanítványai. A 9. percben meg is zördült a mieink hálója, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, a pápaiak sarokrúgása a játéktéren kívülről kanyarodott vissza a mieink ötösére.

A 17. és a 31. percben is bedobásból tudtak veszélyeztetni a vendégek, Szűcs tette a dolgát mindkét alkalommal. A kettő között is pápai oldalról jegyezhettünk fel ígéretes akciót: Srkiba cipelte végig a középpályán, középre érkező lövését könnyedén hárította Szűcs.

Szép játékot mutatott az ellenfél, Baldauf kapott jó passzot sarokkal a tizenhatoson belül. Az életerős löket megpattant egy hazai védőn, majd a felsőlécről hagyta el a játékteret. Óriási helyzet maradt ki, nem úgy, mint a lövést követő szögletnél. Hanzl tekert középre, a megcsúszó labda Szabó elé került, aki öt méterről kíméletlenül a léc alá bombázta a labdát (36. perc: 0-1).

Felébredt a kapott góltól a Veszprém, Kókány tarotta meg a labdát a büntetőterületen, s tálalt Kocsis elé. A veszprémi támadó lövése nem sokkal haladt el Sánta kapuja felett. Kár érte, ez volt a hazaiak legígéretesebb akciója az első félidőben.

Szűcs Lajos vetődött tanítani való módon, Szabó lövésénél volt résen a második félidő elején. A folytatásban a mieink birtokolták többet a labdát, helyzet azonban nem tudott kidolgozni a VLS.

A pápaiak érezhetően a kontralehetőségekre vártak, a 66. percben sikerült is átszáguldaniuk a mieink védelmén. Skriba kapott labdát a tizenhatoson belül, visszahúzós csele után eleresztett labdája pont elfért Szűcs keze és a kapufa között (0-2).

A csereként beálló Jurikot hagyták lőni huszonötről a "szundikáló" hazai védők, a megpattanó lövés becsapta Szűcsöt, harmadik gólját szerezte a Pápai Perutz (76. perc: 0-3).

Nyolc perccel a vége előtt Bognár próbálkozott egy emeléssel, Sánta lehúzta a játékszert. A végjátékban mindkét oldalon adódott még egy lehetőség, több gól azonban nem született. A vendég pápaiak megérdemelten vitték haza a három pontot.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 11. forduló:
VLS Veszprém–Pápai Perutz FC 0-3 (0-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion 350 néző. Vezette: Szommer (Kis, Bati).
Veszprém: Szűcs – Boromisza (Irmes, 59), Gulyás, Felber, Gunther (Szabó B., 51.) – Simon (Hoós, 81.), Kocsis –­ Bene, Bognár, Kókány ­– Polareczki. Vezetőedző: Orbán Tamás.
Pápa: Sánta – Domján, Kovács Sz., Kozma, Böröczky – Nagy B., Hanzl, Skriba (Iványi, 84.), Somogyi, Baldauf (Németh, 60.) – Szabó Zs (Jurik, 72.). Vezetőedző: Marton Miklós.
Gólszerzők: Szabó (36.), Skriba (66), (Jurik, 76.).

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Ellenfelünk minden tekintetben fölénk nőtt a mai napon.