2017.11.27. Egyéb
Az NB III Nyugati csoportban szereplő VLS Veszprém a mai napon közös megegyezéssel felbontotta Orbán Tamás vezetőedző szerződését.
Távozik a megmentő

Az előző szezon második felében a másodedzői posztról előre lépő Orbán Tamás csodával határos módon alkotott ütőképes csapatot az addig kiesőhelyen bukdácsoló VLS Veszprémből. Igaz, kellettek ehhez a téli erősítések is, de az eredmény így is magáért beszélt: a gárda tavaszi teljesítménye alapján dobogós lett volna.

A legtöbb bakonyi focibarát ennek tükrében joggal reménykedhetett abban, hogy a bennmaradást sírból visszahozó alakulat magja együtt marad. Nem így történt. Az NB III mezőnyében szerénynek mondható költségvetéssel dolgozó klub nem tudta megtartani húzóembereit, így gyakorlatilag új együttest kellett építenie Orbán Tamásnak.

A zajló kiírásban pedig ismételte magát a történelem: játékban legtöbbször nem maradt el riválisaitól a VLS, eredményesség terén azonban bőven volt adóssága. A futballközhely tökéletesen igaz a Veszprém őszi produkciójára: a kihagyott helyzetek rendre megbosszulták magukat.

Orbán Tamás vezetőedző az idény folyamán többször is beszélt arról, hogy nem elég erős az együttes támadó felhozatala. Rikán akadt olyan focistája, aki magára vállalta volna a felelősséget az ellenfél tizenhatosán belül, s az utolsó megoldásokba is túl sokszor hibáztak bele játékosai.

A helyzet azonban korántsem reménytelen. Bár a VLS kieső pozícióban telel, a jelen állás szerint bennmaradó Csorna – amely szintén 13 egységet gyűjtött – csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a mieinket. Biztosítéknak azonban a 13. helyezés is kevés lenne, hiszen az NB III három csoportjának – kelet, közép, nyugat – 13. helyezettjei közül a legrosszabb mutatót produkáló együttes csak a megyei bajnokságban folytathatja. A biztos bennmaradást jelentő 12. helytől négy egység választja el a mieinket.

A veszprémi klub hétfőn bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta Orbán szerződését. Azt még nem lehet tudni, hogy ki veszi át a helyét a kispadon.