2018.01.09. Egyéb
A VLS Veszprém élére nemrégiben kinevezett Vágó Attila felel a jövőben a veszprémi utánpótlásnevelés irányításáért. A korábbi szakmai igazgató, Rugovics Vendel új kihívás elé áll: az ő feladata lesz, hogy felépítse a női szakágat városunkban.
Közös irányítás alatt a veszprémi utánpótlás- és felnőttlabdarúgás

Hétfő estétől új fejezet kezdődik a veszprémi utánpótlás labdarúgás életében. A helyi viszonyokat kiválóan ismerő, korábban női szövetségi kapitányként is dolgozó Vágó Attila vette át a szakmai irányítást a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE-nél (VFC USE). Arra már korábban fény derült, hogy a jövőben Vágó Attila látja majd el a felnőtt focicsapat vezetését. Ezzel a döntéssel egy egységesebb szakmai munka honosulhat meg a felnőtt gárda. s azt (is) kiszolgáló utánpótlásnevelő műhely között.

– Három évvel ezelőtt, amikor kineveztek a VFC USE sportigazgatói posztjára, az volt az egyik célkitűzésem, hogy megpróbáljam közelebb hozni egymáshoz városunk labdarúgó utánpótlásműhelyét és a felnőtt csapatot – indokolta döntését Szabó Péter sportigazgató, aki Vágó Attila személyében látta a megoldást. A szakemberrel hosszútávú, három és fél éves szerződést kötöttek.

A VFC USE klubmodelljének kialakításában elévülhetetlen érdemeket szerző Rugovics Vendel újabb kihívás elé nézhet az egyesület égisze alatt. Az ő feladata lesz, hogy megteremtse a királynék városában a női utánpótlás labdarúgás hátterét. Szabó Péter hozzátette, a folyamat már korábban elindult, s belátható közelségben van az az időpont, amikor felnőtt női csapatot adhat Veszprémnek a VFC USE.