2018.01.11. Egyéb
A VLS Veszprém nemrégiben kinevezett trénere rutinos, magasabb osztályokat is megjáró focistákkal erősítené meg együttese keretét, amelynél élet-halál kérdése az NB III-as tagság megőrzése.
Vágó biztosra veszi, hogy benntartja a VLS-t

Akárcsak egy évvel ezelőtt, ismét a kiesés elől menekülő veszprémi labdarúgócsapatról írhatunk a téli szünetben. Akkor Lantai Balázs állásába került a reménytelen őszi produkció, most Orbán Tamásnak köszönték meg a munkát a várakozásoknál visszafogottabb teljesítmény miatt.

Helyét Vágó Attila vette át a VLS kispadján, akinek érkezésével új időszámítás kezdődött a veszprémi futball életében. A királynék városában harmadik alkalommal munkát vállaló szakember ezúttal a felnőtt gárda irányítása mellett a városi utánpótlásnevelő műhely szakmai igazgatását is elvállalta.

Vágó Attila csapata szerda délutáni edzése előtt nyilatkozott a vehirsport.hu-nak. – Úgy vélem mindenki többet várt ettől a csapattól az őszi felvonásban, de nem érdemes hátrafele nézni. Ahhoz, hogy biztosan bennmaradjunk, minden második meccsünket meg kell nyernünk. Ennek érdekében pedig meg kell erősíteni a keretünket, méghozzá mielőbb, hogy elkezdhessük a csapatépítést. Tapasztalt, magasabb osztályt is megjárt játékosokkal szeretnénk erősíteni – összegzett Vágó.

Szabó Pétertől a VLS Veszprém sportigazgatójától megtudtuk, négy távozó kiléte már ismert: Boromisza Gábor visszatért a városi futsalcsapathoz, Szűcs Lajos és Szanyó Dávid Balassagyarmaton folytatja pályafutását, s Polareczki Roland is máshol képzeli el a jövőjét.

A várható erősítésekről is szó esett. Radványi Dávid korábban már futballozott Veszprémben, a belső védő poszton bevethető játékos várhatóan a jövő héten írja alá kontraktusát. Czimbalmos Zalán Erdélyből érkezhet a VLS bal szárnyára. Kiss Tamás pedig a kapusposzton jelenthet erősítést – tudtuk meg Szabó Pétertől és Vágó Attilától.

A veszprémi fiúkra igen komoly terhelés vár a következő nyolc hétben: 44 edzés mellett 14 edzőmeccsen lesz jelenésük. – A jövő hét eleje a fizikális felmérésről szól, addig is napi két tréninggel készülünk, a tesztmeccseken pedig NB II-es és NB III-as csapatok ellen szeretném látni, hogy hol tartunk – ismertette a programot VLS vezetőedzője.

– Nagyképűség nélkül kijelentem, hogy bent fogom tartani a harmadosztályban a csapatot. Ez most élet-halál kérdése. A csapat fele ki fog cserélődni, de ez kell most a céljaink eléréséhez. A gárda veszprémi kötődésű tagjait továbbra is szeretnénk megtartani, de ehhez nekik is jobban kell teljesíteniük, mint ahogy azt ősszel tették. Csatárposzton mindenképpen erősítenünk kell, bár a helyzetek megvoltak, nagyon kevés gólt lőtt a csapat az ősz folyamán, s a védelmen is lenne mit acélosítani – tette hozzá Vágó Attila, aki a jövő hét végéig szeretné kialakítani a végleges játékoskeretet.