2018.03.31. Mérkőzés
Balázs Richárd duplájával és Irmes Dávid góljával magabiztosan győzött a veszprémi focicsapat, amely a játék minden elemében a Pénzügyőr fölé tudott kerekedni az NB III Nyugati-csoportjának kiesési rangadóján.
Hatpontos meccset nyert a VLS

Ismét igazi hatpontos mérkőzésen, vérbeli kiesési rangadón lépett pályára a VLS Veszprém csapata, amely a Pénzügyőr csapatát látta vendégül a Wartha Vince utcai stadionban szombat délután. A mieink tizenkilenc kör alatt tizenöt pontot gyűjtöttek, ami az utolsó előtti helyre sorolta őket a fordulót megelőzően. A fővárosi rivális ennél két ponttal tudott többet begyűjteni, ami azt jelentette, hogy győzelme esetén kilépett volna a kiesőzónából a veszprémi focicsapat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a múlt héten kizárta a Salgótarján csapatát az NB III Keleti csoportjának küzdelmeiből, ami még jól jöhet a VLS Veszprém számára. A kizárás a korábbi évek gyakorlata szerint azt eredményezi, hogy a szezon végén az NB III mindhárom csoportjából csak két csapat esik ki, s megmenekül a három csoport összevetéséből legrosszabb mutatóval rendelkező 14. helyezett együttes.

Már a 22. másodpercben megszerezte a vezetést a VLS Veszprém. Szabó Bence ívelte Balázs Richárd elé a labdát, aki a kapus lábai között a hálóba gurított. Álmodni sem lehetett volna jobb kezdésről (1-0).

4. perc: Az első ígéretes vendég akcióra sem kellett túl sokat várni: Szabó Balázs lőhetett 17 méterről, Kis nyelte le a labdát magabiztosan.

A folytatásban főleg pontrúgásokból forogtak veszélyben a kapuk, a VLS jegyezhetett több ígéretes szögletet, de a vendégeknek is volt veszélyes megmozdulása.

38. perc: Szabó Bence tálalt az ötösön belül Balázs elé, aki hiába volt üresen, a felpattanó labdát már nem tudta tökéletesen a háló felé irányítani. Óriási ziccer maradt ki.

Fordulást követően a veszprémi kapu előtt adódott az első akció, baloldali szabadrúgást követően éppen hogy elkerülte Kis kapuját a játékszer.

Az 54. percben még közelebb állt az egyenlítéshez a Pénzügyőr: Havasi 18 méterről eleresztett lövése a jobb kapufát is súrolva hagyta el a játékteret.

Két perccel később már a megnyugodhattak a bakonyi drukkerek, Szabó Bence remek beadását ugyanis Balázs Richárd a kapuba fejelte megduplázva ezzel az előnyt (2-0). Alig, hogy felocsúdtak a vendégek, kis híján megszületett az újabb VLS gól, Szabó Bence bombázott húsz méterről.

77. perc: Havasi lépett meg lesgyanús szituációban: egy az egyben vezethette Kisre a labdát, még sem tudott élni a lehetőséggel.

86. perc: Gunther beadását Dobsa csúsztatta tovább, Prágai épp, hogy lemaradt róla ziccerben.

Irmes zárta le a mérkőzést a hosszabbításban. Jó húsz méterről eleresztett szabadrúgásával nem tudott mit kezdeni Czuczi (3-0).

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 21. forduló:
VLS Veszprém–Pénzügyőr SE 3-0 (1-0)
Veszprém, Egyetemi Stadion 50 néző. Vezette: Zám, (Rigó, Bőhm).
Veszprém: Kis – Erős, Dobsa, Radványi, Gunther – Köböl, Szabó T. (Vass, 62.), Prágai – Balázs, Bognár (Irmes, 61.), Szabó B. (Kelemen, 71.). Vezetőedző: Vágó Attila.
Pénzügyőr: Czuczi – Csicsvári, Luczek, Besztercei (Feil, 80.), Varga-Sebestyén, Sztrunga, Szigeti (Fekete, 69.), Havasi, Biró (Horváth, 69.), Nagy B., Szabó B. Vezetőedző: Simon Antal.
Gólszerzők: Balázs (1. és 56. perc), Irmes (90.)