2018.04.14. Mérkőzés
Sokáig úgy tűnt, bravúrt hajt végre a Veszprém a labdarúgó NB III megyei rangadóján, a bajnoki címre is esélyes Ajka azonban az utolsó tíz percben maga javára tudta fordítani a mérkőzést.
Közel álltak a bravúrhoz

Megyei rangadónak adott otthont szombat délután a veszprémi Egyetemi Stadion. Két jó formában lévő, de más-más célokért hajtó csapat mérte össze erejét: az öt mérkőzés óta veretlen VLS a kiesés elől igyekszik, míg az idén még hibátlan Ajka a bajnoki címért jelentkezett be.

Hazai akcióval indult a találkozó, Prágai rögtön a meccs elején próbára tette az ajkaiak hálóőrét.

Szűk negyed óra múlva Cellárnak is játékba kellett avatkoznia, szögletből veszélyeztett a tabella második helyén állomásozó FC Ajka.

A 23. percben Erőss nem először járt túl a védők eszén, beadását Balázs remek átvételből a hosszú sarokba lőtte (1-0).

Öttel a szünet előtt Felber mentett kritikus szituációban, a gólvonalról fejelte ki a játékszert. Két perccel később azonban összejött az egyenlítés. Harminc méterről lőhetett szabadot az Ajka, Pákai fejéről szállt a labda Graszl elé, aki közvetlen közelről már nem tudott hibázni (42. perc: 1-1).

A szépítő gól nem szegte a remek felfogásban játszó mieink kedvét. Prágai még a félidő végét jelző sípszó előtt megszerezte a második hazai gólt, aki tizenhét méterről remek csel után lőtte ki a hosszú sarkot (45. perc: 2-1).

A második játékrészre harcosabb szellemben futott ki a bajnoki címre hajtó vendég alakulat. Akadt dolga a veszprémi védőknek és Cellárnak. A VLS hátsó alakzata remekül tette a dolgát, amelynek a védekező feladatokon túl a gólszerzésre is akadt esélye.

Nyolc per volt vissza a rendes játékidőből. Nagyon nyomott az Ajka, bal oldali beadás után Illés tüzelt nagy erővel a veszprémi hálóba (2-2).

Egy perccel a vége előtt büntetőt ítélt a játékvezető. Erőss buktatta Majort, Horváth pedig gólra váltotta a lehetőséget (89. perc: 2-3). Több gól már nem esett, a VLS remekül küzdött, de az Ajka bajnokesélyeshez méltóan fordítani tudott az hajrában.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 23. forduló:
VLS Veszprém–FC Ajka 2-3 (2-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion 250 néző. Vezette: Kovács (Schweighardt, Rózsa).
Veszprém: Cellár – Erős, Dobsa (Gulyás, 46.), Felber, Gunther – Köböl, Szabó T., Prágai – Balázs, Bognár (Vass, 63.), Szabó B. (Irmes, 73.). Vezetőedző: Vágó Attila.
Ajka: Balogh – Krebsz (Tóth, 77.), Oláh (Nagy, 66.), Horváth, Pavlitzky (Major, 46.), Csemer, Illés, Kovács, Csizmadia, Pákai, Graszl. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerzők: Balázs (23. perc), Prágai (45.), ill. Graszl (42.), Illés (82.), Horvát (90. - büntetőből).