2018.04.21. Mérkőzés
Fájó vereséget szenvedett és borzasztó fontos három pontot bukott szombat délután a VLS Veszprém csapata. A kiesés elől menekülő bakonyiak nem bírtak az NB III sereghajtójával, 1-0-s vereséggel távoztak Csornáról.
Elbánt a sereghajtó a VLS-sel

Szombat délután a sereghajtó Csorna otthonába látogatott a veszprémi focicsapat. A két csapat őszi randevúján a veszprémiek – lehengerlő játékkal – 5-1-es sikert arattak. A hazaiak edzőváltás után várták a találkozót, a mieink pedig az Ajka elleni vereséget feledtették volna az NB III kiesési rangadóján.

Az első félidő jobbára a mieink szája íze szerint alakult, egyértelműen a hazai kapu forgott többször és nagyobb veszélyben. A vezetést azonban nem tudta kicsikarni a VLS, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, a hazaiak érezhetően veszélyesebben futballoztak. A három pont sorsát eldöntő találat mégsem egy jól felépített akcióból esett, hanem Cellár hibája kellett hozzá. A veszprémi portás a csornaiak hajrában beívelt szögletét csak maga elé tudta ütni, Nagy Szabolcs pedig élt az ajándék labdával, s a hálóba kotorta azt (77. perc: 1-0).

Vágó Attila tanítványai mindent megpróbáltak a hátralévő időben, de a Csorna remekül kibekkelte a hátralévő időt.

Vereségével a veszélyzóna közvetlen közelébe kerülhet a VLS csapata. A gérda jelenleg a tizenkettedik, biztos bennmaradást jelentő pozícióban állnak az NB III Nyugati-csoportjának tabelláján, de az üldözők közül a kétpontos lemaradásban lévő THSE-Szabadkikötő csapata két meccsel kevesebbet játszott, így könnyedén megelőzheti a mieinket.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 24. forduló:
Csornai SE–VLS Veszprém 1-0 (0-0)
Csornai sporttelep, vezette: Gyarmati, (Kulcsár, Molnár).
Csorna: Dénes – Kelemen, Hajba, Nagy Sz., Litresics, Csikós, Kerékgyártó, Czanik, Füredi Horváth (88.), Kovács L. (Simon, 53.), Németh B (Pataki, 46). Vezetőedző: Takács Gábor.
Veszprém: Cellár – Erőss, Radványi, Felber, Gunther – Köböl (Kelemen, 77.), Prágai, Szabó T. (Lupták, 46.), – Bognár B., Szabó B. (Czimbalmos, 46.), Balázs. Vezetőedző: Vágó Attila-
Gólszerző: Nagy Sz. (77.).

Edzői értékelés

Vágó Attila: – Az első félidőben nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeinket, ami megbosszulta magát. A hibánkat remekül kihasználó Csorna megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.