2018.05.06. Mérkőzés
Az első félidő elején és végén bekapott gólokkal elveszítette a Pápa elleni megyei rangadót a Veszprém, mely előbb egy öngólt, majd egy büntetőt adományozott ellenfelének, hamar eldöntve a derbi végkimenetelét.
Ellenfele fölé nőtt a Pápa a megyei derbin

Perutz FC – VLS Veszprém 2-0 (2-0)

Gsz.: Felber (öngól), Szabó Zs.

Pápa, Perutz Stadion 600 néző, v.: Szommer (Illés, Tinnyei)

Perutz FC: Sánta – Bohner, Kozma, Császár, Böröczky – Somogyi, Baldauf – Jurik (Iványi 12 – Farkas 71), Németh L. (Udvardi 78), Nagy B. – Szabó Zs., edző: Marton Miklós. VLS Veszprém: Kis – Gunther, Dobsa, Felber, Gulyás (Vass 46) – Szabó B., Lupták (Kelemen 69), Szabó T., Irmes (Czimbalmos 46), Bognár, Balázs, edző: Vágó Attila.

Mindkét oldalon meghatározó játékosok hiányoztak, a pápaiaknál Hanzl Máté és Skriba Máté volt sérült, míg a Veszprémnél Erőss Csaba nem tudta vállalni a játékot, Radványi Dávid és Prágai Juraj pedig a III.kerület ellen begyűjtött piros lap miatt volt kénytelen a lelátóról megtekinteni a derbit.

Kiváló futballidőben, szép számú hazai és maroknyi vendégszurkoló előtt a mérkőzés első gólhelyzete a hazaiak nevéhez fűződött: a nyolcadik percben Kozma indította a bal oldalon Böröczkyt, akinek centerezését Jurik nem tudta kapura irányítani, ám a hosszún érkező Németh László összeszedte a játékszert majd ismét középre talált, melybe a menteni igyekvő Felber Patrik szerencsétlenül ért bele és saját kapujába lőtte a labdát 1-0. Két perccel később Somogyi életerős lövése kerülte el centikkel a jobb felsőt, majd a 30. perc végéhez közeledve egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból először veszélyeztetett a Veszprém, Balázs lövésénél Sánta jobb lába jó helyen volt. A 45. percben Somogyi passzából Böröczky törhetett egy az egyben kapura, a kilépő Kis kapus pedig elkaszálta a hazai bekket, amiért sárga lapot, a Pápa büntetőt kapott. A jogosan megítélt tizenegyest Szabó Zsolt a balra vetődő hálóőr mellett nagy erővel a léc alá lőtte 2-0.

Két helyen is változtatott a szünetben Vágó Attila, ám ez sem hozta meg a remélt fordulatot. Az 56. percben Iványi tekert centikkel a bal kapufa mellé, majd megint Szabó Zsolt iratkozhatott volna fel a gólszerzők közé, azonban a kapussal szemben elcsúszott, így nem nőtt tovább a különbség. Bő 25 percig ezután nem történt semmi, mezőnyben folyt a játék, mindkét csapatnál sok volt a pontatlanság, az eladott labda, ráadásul a vendégek szemmel láthatóan el is fáradtak a hajrára, így borítékolható volt, hogy itt ma nem terem számukra babér. A 83. percben egy szabadrúgás után a hosszún érkező Böröczky találta el a bal kapufát, öt perccel később pedig a szintén a cserepadról beszálló Kelemen bólintotta a keresztlécre Gunther beadását. A hajrában Bohner ziccerét fogta Kis, az eredmény ezután már nem változott, a Perutz a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Marton Miklós: A hozzáállással az előző héttel ellentétben nem volt probléma, hajtottak, akartak a fiúk. A végén, ha a kontráinknál pontosabbak az utolsó passzok, nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de úgy gondolom, a győzelmünk így is megérdemelt.

Vágó Attila: Saját magunkat vertük meg, hiszen lőttünk egy öngólt és csináltunk egy tizenegyest. Az első tíz percben nagyon bekezdett a Pápa, meg is ijedtem, hogy itt akár egy nagyobb pofonba is beleszaladhatunk, de aztán kiegyenlítődött a játék és jobban is játszottunk. Az első félidő végi büntető azonban megpecsételte a sorsunkat. A szünetben változtattunk és voltak is lehetőségeink, ahogy a hazaiaknak is, összességében megérdemelt hazai siker született. Gratulálok a Pápának, és kívánom, hogy minél hamarabb legalább másodosztályú csapatuk legyen.