2018.05.12. Mérkőzés
Jobban kihasználta lehetőségeit, így mindhárom pontot itthon tudta tartani a VLS Veszprém, amely a Kaposvár tizenhat meccses veretlenségi sorozatába rondított bele.
Él a remény: elkapta a listavezetőt a VLS!

Az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodott volna a kiesés elől menekülő Veszprém, amely a listavezető Kaposvárt fogadta szombat délután az NB III Nyugati csoportban. Vágó Attila eltiltás miatt nem számíthatott Dobsa Gergő, Prágai Juraj és Radványi Dávid játékára. A vendégek viszont közel legerősebb összeállításukban érkeztek, csak Nagy Krisztián hiányzott ötödik sárga lapos figyelmeztetése miatt. A vendég tábor volt hangosabb, a pár évvel ezelőtt még élvonalbeli gárdát lelkes szurkoló tábor kísérte a királynék városába.

A 8. percig kellett várni az első valamire való akcióra: Balázs találta el az oldalhálót. Nem sokkal később Szakály eresztett el egy távoli bombát, lecsapódó kísérlete azonban jócskán elkerülte Kis portáját.

17. perc: A szögletzászló mellől lőhetett szabadot a Kaposvár, a bekanyarított labda épp, hogy elhaladt Kis kapuja mellett.

Öt perccel később a semmiből szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Gunther keresztlabdáját Köböl vette maga jobb oldalon, egy tolás után pedig védhetetlenül a hosszú sarokba bombázott (1-0).

25. perc: Gyorsan jött a válasz: Ivancsics megpattantó szabadrúgását Andorka váltotta gólra félollózós kapáslövésből (1-1).

A félidő hátralevő felében még két vendég akciót jegyezhettünk fel: Kollega és Lakatos is megtornásztatta a mieink hálóőrét.

Álmoskásan folytatódott a második játékrész. A mieink próbálkozásai rendre elhaltak az utolsó támadóharmadban, de a vendégek sem ma mutatták meg, hogy miért is érdemelnének NB II-es tagságot jövőre.

61. perc: Szakály pörgette be a labdát a tizenhatos területére: Andorka érkezett és szerezte meg saját és csapata második találatát (2-1).

Czimbalmos tekerte a labdát Bognár fejére nem sokkal később, a VLS támadója azonban nem tudta jól irányítani a labdát. Újabb öt perc elteltével Vass próbálkozott, ám Slakta védett bravúrral.

70. perc: Andorka lábában maradt a mesterhármas. Ha a mellette érkező társat választja, szinte biztos a gól. Ám nem így döntött, labdája épp, hogy elsuhant a kapufa mellett.

75. perc: Irmes kapott labdát. Jól fordult kapu felé, s erő is volt a lövésben, de Slakta őrizte a rövid sarkot.

84. perc: Irmes ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, huszonkét méterről eleresztett lövése védhetetlenül szállt be a keresztléc alatt. Egyenlített a Veszprém (2-2). Fél perccel később Sóron kapta meg második sárgáját kezezésért, így emberelőnyben hajrázhatott a VLS.

Egyetlen támadás kellett az előny gólra váltásához. Vass tálalt Czimbalmos elé, aki már csak a kapussal állt szemben, s tanítani való módon bombázott a hosszúba (88. perc: 3-2).

Újabb fél perc elteltével Andorkát állították ki. Előbb ugyanis sárga lapot kapott Erős buktatásáért, majd vélhetően szövegelés miatt indulhatott is az öltözőbe.

A Veszprém szinte csodát hajtott végre. Sereghajtóként verték a tizenhat (!) mérkőzés óta veretlen, a bajnokság toronymagas esélyesének számító Kaposvárt.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 27. forduló:
VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 3-2 (1-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion 200 néző.
Veszprém: Kis – Szabó T., -Gulyás, Erőss, Gunther – Lupták (Kelemen, 55.), Balázs, Szabó B. (Czimbalmos, 46.) Köböl (Irmes, 67.), Vass – Bognár. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kaposvár: Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Hadaró, (Rajczi, 90.) – Szakály A., Godzsajev (Vachtler, 46.) – Sóron, Ivancsics, Kollega K. (Sárközi, 54.) – Andorka. Edző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Köböl (22. perc), Irmes (84.), Czimbalmos (87.), ill. Andorka (25., 61.)

Edzői értékelés

Vágó Attila: – Ez a meccs is bizonyítja, hogy a futballban nincsen lehetetlen. Úgy érzem, most érett össze a csapatunk. Amit az Ajka ellen elvett tőlünk a sors, azt most visszakaptuk. Az a csapat győzött, amelyik jobban akarta a három pontot.