2018.05.19. Mérkőzés
Kettő-nullás vereséget szenvedett Érden a veszprémi focicsapat az NB III Nyugati csoport szombati meccsén.
Még távolabb a bennmaradás

Mindössze három fordulója maradt a veszprémi focistáknak arra, hogy elmeneküljenek a kiesőzónából, s jövőre is az NB III-ban szerepelhessenek. A játéknapot megelőzően négy pont volt a VLS hátránya a biztos bennmaradást jelentő 12. pozícióhoz képest. S mivel közvetlen riválisaikkal már nem találkoznak a piros-kékek, a vetélytársak bukása is szükséges ahhoz, hogy a harmadosztályban ragadjon a gárda.

Akárcsak a múlt heti bravúros győzelem alkalmával, ezúttal is kőkemény ellenféllel nézett szembe a VLS: az Érdi VSE bronzérmes pozíciója megőrzéséért lépett pályára hazai közönsége előtt szombat délután.

A mieink akcióztak többet, s a veszélyesebb lehetőségek is a hazai kapu előtt adódtak az első negyedórában. Az életéért küzdő VLS bátran támadott, ami szögleteket, szabadrúgásokat és ígéretes kiugratásokat eredményezett, miközben az érdiek érezhetően a kontrákra vártak.

Ahogy alább hagyott az eső, úgy javult a hazaiak játéka, többször is Kis bravúrja vagy szerencse kellett ahhoz, hogy érintetlen maradjon a veszprémi kapu.

A 35. percben Gunther védőmunkáját ítélte túlzottan keménynek a játékvezető – a rutinos védő Kelement buktatta a tizenhatoson belül. Melczer a bal alsót választotta az ítéletvégrehajtás során, Kis ezúttal nem tudott segíteni (1-0).

Pár perccel később egyenlíthetett volna a VLS: Balázs csúsztatott fejesét Borek fülelte le. Egy perccel a vége előtt aztán jött a hidegzuhany: érdi kontra végén Kis mentett bravúrral, a kiütött játékszer azonban Kelemen elé pattant, aki megduplázta a hazai előnyt a szünet előtt (2-0).

Szűk negyed órát kellett várni az első ígéretes vendég akcióra térfélcserét követően: Prágai lábáról halászták le a labdát az utolsó pillanatban. A hazaiak eközben több tetszetős akciót is bemutattak, többször is dolga akadt a bakonyi védelemnek.

A meccs végén felvállalta a nyíltsisakos küzdelmet a Veszprém, de több gól már egyik oldalon sem esett. Vereségével borzasztó nehéz helytbe került a VLS, amelynek matematikai esélye továbbra is maradt a bennmaradásra.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 28. forduló:
Érdi VSE–VLS Veszprém 2-0 (2-0)
Érdi Sporttelep 150 néző. Vezette: Mencsik (Benkő, Kövér).
Érd: Borek – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. (Kalmár, 77.) – Koós (Hegedűs, 61.), Pallagi, Melczer, Kelemen P. (Tárkányi, 86.), Pál, Pintér. Vezetőedző: Limperger Zsolt
Veszprém: Kis – Dobsa, Erőss (Gulyás, 46.), Gunther – Lupták (Irmes, 57.), Köböl, Szabó T. Vass – Bognár (Szabó B., 63.), Balázs, Prágai. Vezetőedző: Vágó Attila.
Gólszerzők: Melczer (36. perc – büntetőből), Kelemen (44.).

Edzői értékelés

Vágó Attila: – Nagyon jól kezdtük a meccset, az első harminc percben jobban játszottunk vendéglátónknál. Több helyzetet is kialakítottunk, sikerült meglepnünk a hazaiakat. Ekkor buta hibát vétettünk, ami büntetőt ért. Egy-nullnál még hajtottunk és voltak lehetőségeink az egyenlítésre, de újabb hiba következett, amit gólra váltott az Érd. A folytatásban rutinosan játszott riválisunk, gyakorlatilag várta a meccs végét. Mindent elkövettünk, az akarással nem volt gond, de túl nagy volt a feszültség a játékosaim fejében. Az nem elég, ha harminc percig jók vagyunk, s utána mindent elkövetünk, hogy gólt rúgjon az ellenfél. Megérdemelten győzött az Érd.