2017.08.20. Mérkőzés
Derekasan küzdött a veszprémi labdarúgócsapat, ám a Videoton II mégis elvitte mindhárom pontot az NB III szombat délutáni meccsén.
A hajrában maradt alul a VLS Veszprém

Szombat délután első pontjai megszerzésének reményében lépett pályára a VLS Veszprém együttese. Orbán Tamás legénysége 2-0-s vereséggel indította az NB III küzdelmeit, csakúgy, mint a vendég Videoton II.

A nemzetközi kupában is érdekelt székesfehérvári együttes első keretéből többen is szerepet kaptak a találkozón, a csatársort erősítő Maric a Partizan ellen is lehetőséghez jutott. Két veszprémi kötődésű labdarúgó is csatasorba állt a Vidinél: Hársfalvi pár hónappal ezelőtt még a bakonyi kaput védte, a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Tóth Bence pedig a királynék városában nevelődött.

Takács Martin jó harmincról eleresztett lövésével a mérkőzés korai szakaszában vezetést szerzett a vendégcsapat (15. perc: 0-1). A hazaiak egyébként nem játszottak alárendelt szerepet a mindkét oldalon sok hibával tarkított mérkőzésen.

A második játékrész derekánál Gunther talált utat a fehérvári kapuba kisszöglet kombináció után, teljesen nyílttá téve a mérkőzést (72. perc: 1-1). Az utolsó húsz perc nyíltsisakos játékot hozott, mindkét fél játékában ott volt a gól.

Szűcs többször is megmentette a hazaiak kapuját, de öt perccel a vége előtt tehetetlennek bizonyult Hadzic közeli kísérletével szemben (85. perc 1-2). A végjátékban mindent egy lapra feltéve támadt a Veszprém, de újabb találat már nem született.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 2. forduló:
VLS Veszprém–Videoton FC II 1-2 (0-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion néző. Vezette: Rózsavölgyi, (Kovács, Gráf).
Veszprém: Szűcs – Gunther, Gulyás, Dobsa, Felber – Simon (Hoffer, 88.), Fridrich (Király 64.), Irmes – Bognár, Szabó B., Polareczki (Szanyó, 22.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Videoton II: Hársfalvi, Tóth B., Réti, Lőrincz, Kondor, Lencsés, Takács, Tamás, Maric (Galacs, 53.), Bolla (Tarnóczi, 19.), Ante (Hadzic, 68.). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerzők: Gunther (72.), ill. Takács (15.), Hadzic (85.).