2017.08.27. Mérkőzés
Megvoltak a helyzetei, de ezúttal is engedte kiénekelni a sajtot a szájából a veszprémi focicsapat. Egy rúgott gólját három pontra váltotta a fővárosi THSE-Szabadkikötő együttese.
Nem tudott élni helyzeteivel a VLS

Vasárnap délután első pontjai megszerzésének reményében lépett pályára a VLS Veszprém együttese az NB III Nyugati csoportban. Orbán Tamás vezetőedző eltiltás miatt nem ülhetett le a veszprémi kispadra a két győzelemmel debütáló, újonc THSE-Szabadkikötő együttese ellen.

A hazaiak birtokolták többet a labdát a kezdő sípszót követően, mégis a fővárosiak előtt adódott az első komolyabb lehetőség. Jobb oldali szöglet után, a tizenhatos sarkáról érkező lövés épphogy elkerülte Mikler kapuját.

A 12. perc is a THSE-Szabadkikötőről szólt: Mikler számolta el a labda ívét, óriási kavarodás alakult ki a tizenhatoson belül, melynek végén a felső lécen landolt a játékszer.

21. perc: Huszonöt méterről lőhetett szabadott a VLS, Szabó Bence lökete azonban elakadt a sorfalban.

Fél órát kellett várni az első igazán komoly hazai akcióra. Kókány lövését csak mozizta a vendég portás, a jobb oldali kapufa azonban nem segített a VLS-nek. A kipattanó labdára pedig nem volt bemozduló ember, zavartalanul csordogált túl az alapvonalon.

37. perc: Bognár végezte el a hazaiak szabadrúgását. Jó huszonötről eleresztett lövésénél nem emelkedett a nézők pulzusszáma, jócskán fölé célzott a veszprémi támadó.

44. perc: Bognár ugratta ki remekül Irmest, aki a tizenhatoson belülről próbálkozhatott, Csontos óriási bravúrral mentett.

Egy perccel később ismét a Veszprém akciózott: Kókány találta meg Szabót forintos labdával. A VLS támadója jól robbant be az érkező labdára, ami centikkel haladt el az üresen tátongó kapu fölött.

Térfélcserét követően óriási hibát vétett Dobsa, késlekedését Tóth használta ki, aki Sztankó elé tálalt. Utóbbinak csak annyi dolga maradt, hogy a jobb alsó sarokba gurítsa a játékszert. Miklernek esélyes sem volt a hárításra (46. perc: 0-1).

57. perc: Szabó tudta megtartani a labdát a vendégek tizenhatosán belül, Irmeshez passzolt, aki kapáslövéssel próbálkozhatott, de nem talált kaput.

68. perc: Gunther bombázta kapura a pontrúgást, Csontos csak maga elé tudta ütni, de még időben felszedte a földről a játékszert. A másik oldalon is volt miért izgulni, borzasztó veszélyes kontrát húzott ki a Veszprém.

72. perc: Ismét Mikler kapuja előtt adódott lehetőség. Négy a három ellen vezethette a labdát a fővárosi alakulat, a mieink portása bravúrral tornászta szögletre Altorjai lövését.

84. perc: Polareczki lábában maradt a VLS pontja, tíz méterről célozhatott, de ezúttal is elakadt a labda Csontosban.

90. perc: Szabó vezethette a labdát a tizenhatoson belül, lövés helyett azonban addig várt, míg tisztázni tudtak a vendégek.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 3. forduló:
VLS Veszprém–THSE-Szabadkikötő 0-1 (0-0)
Veszprém, Egyetemi Stadion 150 néző. Vezette: Kubicsek (Vörös, Rózsás).
Veszprém: Mikler – Felber, Dobsa, Gulyás, Gunther – Kókány (Polareczki, 76.), Simon, Fridrich (Hoffer, 61.) – Szabó, Bognár, Irmes (Hoós, 66.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
THSE-Szabadkikötő: Csontos – Révész, Farkas, Sztankó, Rácz (Altorjai, 56.), Katona, Tóth H., Bánhidi (Vincze, 14.), Németh G., Baksa, Sárossy (Péter, 73.). Vezetőedző: Strebek Marcell.
Gólszerző: Sztankó (46.)

Edzői értékelések

Orbán Tamás: – Csak ismételni tudom önmagam, amíg nem rúgjuk be a helyzeteinket, addig borzasztó nehéz dolgunk lesz. Egész héten a támadások befejezését gyakoroltuk, edzésen szebbnél szebb megoldásokat csináltak a fiúk. Most azonban úgy néz ki, hogy néhány játékosom nem tud átlépni saját árnyékán.

Strebek Marcell: – A mérkőzés elején volt egy jó periódusunk, amikor a Veszprém fölé tudtunk kerekedni játékban. Ezt követően inkább a Veszprém akarata érvényesült, de küzdeni tudásból ismét jelesre vizsgázott csapatom.