2017.09.02. Mérkőzés
A negyedik fordulóig kellett várni az első sikerre. Bognár duplájával és Polareczki találatával mindhárom pontot elhozta szombat délután a Gyirmót II otthonából a veszprémi labdarúgócsapat (1-3).
Átlépte árnyékát, idegenben győzött a VLS

Megtalálják-e góllövő cipőjüket a veszprémi támadók? – ez volt a legfontosabb kérdés a VLS Veszprém szombat délutáni győri vendégjátéka előtt. Bár a bakonyiak az elmúlt három körben egyszer sem játszottak alárendelt szerepet a pályán, katasztrofális helyzetkihasználásuk miatt mégis szerzett pont nélkül utaztak az egy győzelmet számláló Gyirmót FC II otthonába.

A forduló előtt két korábbi játékosát is visszacsábította a kötelékeibe a Veszprém: Miskei István csereként be is állt, Bene Zsombor viszont kimaradt a meccskeretből.

Fél óra kiegyensúlyozott játék után emberelőnybe került a vendégcsapat, majd tíz perc sem telt amikor újabb gyirmóti mehetett zuhanyozni – lerántásért, illetve reklamációért büntetett a sípmester.

Kettős emberelőnyt, s óriási lehetőséget kapott ezzel első pontjai megszerzésére a VLS. Nem is kellett sokat várni az első gólra: Irmes találta meg Bognár fejét, aki megszerezte csapatának a vezetést (39. perc: 0-1).

Fordulást követően számtalan veszprémi ziccer maradt ki, amit meg is büntettek a hazaiak: Kőris egalizált egy óra játékidőt követően (1-1). Teljes mértékben saját tizenhatosa elé szegezte ellenfelét Orbán Tamás legénysége. Polareczky tudott élni a bal oldalról kapott labdával ismét megszerezve a vezetést (65. perc: 1-2). A VLS számtalan alkalommal lezárhatta volna a mérkőzést a nyolc mezőnyjátékossal játszó Gyirmót II ellen. Ez csak a 79. percben sikerült, Bognár pakolta zsákba a három pontot góljával (1-3).

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 4. forduló:
Gyirmót FC II–VLS Veszprém 1-3 (0-1)
Győr, Gyirmót FC Stadion, vezette: Derdák, (Nagy, Rózsás).
Gyirmót: Rengel – Nagy, Tóvizi, Kőris, Kovács (Horváth, 46.), Farkas, Czár, Németh, Sandal (Dávid, 75), Tiba, Széles. Vezetőedző: Nagy László.
Veszprém: Mikler – Felber, Dobsa, Gulyás, Gunther – Polareczki (Miskei, 66.), Simon, Bognár, Kocsis (Fridrich, 77.) – Irmes, Hoós (Szabó, 59). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Gólszerzők: Kőris (60.), ill. Bognár (39, 79.), Polareczki (65.)

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – A két kiállítás ellenére is nyögvenyelős meccset játszottunk. Annyi helyzetet hagytunk ki, amennyivel bajnokságot lehet nyerni, de a fő, hogy hazahoztuk a három pontot.