2017.10.08. Mérkőzés
Szép gólokat szerezve begyűjtötte első hazai győzelmét az NB III idei szezonjában a VLS Veszprém. A sok helyzetet kidolgozó hazaiak már a második félidő elejére eldöntötték a Csorna elleni mérkőzést.
Kiütéses veszprémi győzelem

Veszprém, 200 néző. Jv.: Derdák M.

VLS Veszprém: Szűcs – Boromisza, Felber, Dobsa (Fridrich, 55.), Gunther (Szabó B., 68.) – Bene, Gulyás, Kocsis, Kókány – Polareczki, Miskei (Irmes, 54.). Edző: Orbán Tamás.

Csorna: Keserű – Simon (Selyem, 75.), Czanik, Kerékgyártó, Csikós, Serfőző, Füredi, Litresics, Nagy Sz., Fehér (Baranyai, 55.), Kelemen (Kis Sz., 60.). Technikai vezető: Családi János

Gólszerzők: Dobsa, Polareczki (2), Gulyás, Szabó ill. Serfőző.

 

Jól kezdődött a mérkőzés a hazaiaknak: az ötödik percben Bene csípett el egy hazaadást, a kitörő jobbszélsőt Keserű kapus felvágta. A jogosan megítélt tizenegyest Dobsa magabiztosan értékesítette, 1:0. A 40. percben Kókány ugratta ki Polareczkit a baloldalon, a csatár a kifutó kapus mellett higgadtan helyezett a bal sarokba, 2:0. A második félidőt is góllal kezdte a Veszprém. A 49. percben Bene szögletét Dobsa fejelte fel, a lehulló labdát Gulyás továbbította a hálóba Keserű mellett, 3:0. Az 53. percben Bene tolta Polareczki elé a labdát, aki 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 4:0. A 72. percben szép hazai támadás végén Polareczki adott be jobbról a tizenegyes pont magasságában, a középen érkező Irmes okosan elengedte a labdát, a ziccert az üresen érkező Szabó B. váltotta gólra, 5:0. A gólok mellett több helyzetet kidolgozó, lesgólig jutó hazaiak ellen a 88. percben szépített a Csorna. A vendégek középpályása emelte be a hazai védők mögé a labdát Serfőzőnek, aki elhúzta a kimozduló kapus mellett, majd az üres kapuba gurított, 5:1. A bakonyiak szép gólokat szerezve ilyen arányban is megérdemelten nyertek, megszerezve ezzel szezonbeli első hazai győzelmüket.

Orbán Tamás: – A hétközi Balatonfüred elleni edzőmeccs felnyitotta a szemünket, elhitték a játékosok, hogy több akarattal és futással sikeresek lehetnek. Bízom benne, hogy az első hazai győzelem lökést ad a csapatnak az előttünk álló mérkőzésekre.