2017.10.28. Mérkőzés
A bajnokaspiráns Kaposvár nem kegyelmezett, négyet rúgott a kapura veszélytelen veszprémi focicsapatnak az NB III Nyugati csoport szombati meccsén.
Pontrúgások okozták a VLS vesztét

Nehéz feladat várt a veszprémi focistákra szombat délután: a Pápa elleni múlt heti kudarcot a bajnoki címre is esélyes Kaposvár otthonában próbálta feledtetni Orbán Tamás legénysége. A hazaiak második, a mieink a tizenkettedik helyről várták az NB III Nyugati-csoportjának 12. fordulóját.

A hazaiak elképzelése szerint alakult a találkozó. Többet birtokolták a játékszert, s állandó nyomás alatt tartották a mieinket, akiknek minden erejét felemésztette a védekezés. Sarokrúgásból született az első találat: a jobb oldalról érkező labdát, az üresen álló Sóron csúsztatta Mikler hálójába közvetlen közelről (25. perc: 1-0).

A második játékrész elején is pontrúgást követően érkezett a hazai találat. A kifejelt labda Kollega elé került, aki a tizenhatos vonaláról bombázott a jobb kapufa mellé (2-0).

Orbán Tamás megpróbált új lendületet vinni csapatába, de a cserék sem segítettek ezúttal. A Kaposvár magabiztos játéka a 73. percben újabb gólt hozott. Ezúttal a bakonyi védők tétováztak túl sokat. Mikler próbálta menteni a menthetőt, de Sóron tovább tudta tenni a labdát, Rajczi fejese pedig pont befért a menti igyekvő védő és a felsőléc között (3-0).

A vége 4-0 lett, ez a gól is szöglet után született, Ludánszki Bence fejelt egy méterről a hálóba a 80. percben. A kiesés ellen küzdő Veszprém nem volt egy súlycsoportban a bajnoki címért hajtó Kaposvárral.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 12. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC–VLS Veszprém 4-0 (1-0)
Kaposvár, Bene Ferenc Sporttelep, vezette: Kubicsek (Vörös, Rózsás).
Kaposvár: Slakta ­– Vachtler, Sóron, Andorka (Rajczi, 60), Hadaró, Szakály, Úr, Ivancsics (Nagy J., 79.), Nagy K. (Ludánszki, 75.), Kollega, Lakatos. Vezetőedző: Deákvári Antal.
Veszprém: Mikler – Boromisza, Dobsa, Felber, Gunther (Kelemen, 78.) – Simon, Bene (Hoós, 67.), Szabó B. (Bognár, 46.), Kókány – Polareczki, Irmes. Vezetőedző: Orbán Tamás.
Gólszerzők: Sóron (25.), Kollega (47.), Rajczi (73.), Ludánszki (80.)

Edzői értékelés

Orbán Tamás: ­– Egész mérkőzésen komoly nyomást helyezett ránk az ellenfél, amiben felőrlődtünk.