2017.11.04. Mérkőzés
Gól nélküli döntetlent játszott a VLS Veszprém az NB III listavezetőjével. A mieink szájíze lehet keserűbb, hiszen többet veszélyeztettek, s közelebb álltak a gólszerzéshez.
Az Érd lehet boldogabb az egy ponttal

Nehéz feladat várt a veszprémi labdarúgócsapatra szombat délután, amelyhez az NB III Nyugati csoportját holtversenyben vezető Érd érkezett vendégjátékra. A feleket ragyogó napsütés, remek futballidő fogadta az Egyetemi Stadionban, ahova maroknyi vendég tábor is érkezett.

Harcos szellemben kezdte a találkozót a hazai alakulat, az első két valamire való lehetőséget az érdi kapunál jegyezhettük. A 7. percben Boromisza robogott el a jobb oldalon, s adott középre: az érkező Kókány csak belepiszkálni tudott a labdába, épphogy mellé ment a kísérlet. Egy perccel később Gunther tüzelt, ezúttal magabiztosan hárított az érdiek hálóőre.

Nem kellett sokat várni a rivális első akciójára sem. A 10. percben szabadrúgásból veszélyeztettek, három érdi is üresen maradt az ötösön belül, végül Kárász bólintott mellé.

Pörgős első húsz percet láthattak a nézők: Bognár próbálkozott távolról, majd Dobsa veszélyeztetett fejjel, többször is csak a szerencse választotta el a VLS-t a vezetés megszerzésétől.

Az Érd is megvillant: a 18. percben Pál kapta meg a labdát három hazai védő gyűrűjében. Szűcs szinte már leült a lövőcselre, ám óriásit nyújtózkodva, az utolsó pillanatban lehúzta Pál átemelési kísérletét.

Ezt követően kissé leült a találkozó. A 29. percben azonban megzördült a háló: Gulyás lőtt szabadot, majd még egyszer próbálkozhatott a lepattanóból, átbújt a játékszer a lábak között, amit Simon kotort be a kapuba. A partjelző azonban lest látott, s érvénytelenítette a szabályosnak tűnő gólt.

Az utolsó negyedóra a vendégeké volt, a rendes játékidő vége előtt többször is meleg helyzetbe került a Veszprém, gól azonban nem született, Szűcs védett nagyokat.

Egy-egy óriási ziccert adódott mindkét kapu előtt fordulás után. Koós lövésénél elképesztő vetődéssel mentett Szűcs az 56. percben. Három perccel később érdi kollegáját lehetett dicsérni, ordító hazai lehetőség maradt ki.

A 70. percben védőjével a nyakán ugratták ki a társak Irmest, az utolsó pillanatban mentett szögletre az Érd. A sarokrúgás is veszélyes volt, centikkel maradtak le a piros mezesek az a belöbbölt játékszerről. Egymás után gyártotta a helyzeteket a VLS: három a kettő ellen, s beadás után is kimaradt egy-egy ígéretes lehetőség.

A 85. percben kétszer is csak a kapus maradt szemben a VLS csatáraival. Bognár ugrott ki, s bombázott Kertészbe, majd Irmes ismételhetett, de ebbe is belekapott az érdi kapus. Még így is gól lehetett volna, mert a labda tovább ment, a visszaérő védő azonban kivágta kapu torkából a labdát. Maradt a 0-0.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 13. forduló:
VLS Veszprém–Érdi VSE 0-0
Veszprém, Egyetemi Stadion, 150 néző. Vezette: Görög, (Bede, Rigó).
Veszprém: Szűcs – Boromisza (Felber, 33.), Dobsa, Gunther, Gulyás ­– Bene, Bognár, Simon (Szabó B., 63.), Kocsis, Kókány – Polareczki, (Irmes, 67.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Érd: Kertész – Kárász, Bozsoki, Csiszár (Tárkányi, 59.), Németh (Balázsovics, 75.) – Koós, Kónya, Pallagi, Melczer (Pintér, 59.) – Kelemen P., Pál. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Sikerült megnehezítenünk ellenfelünk dolgát. A 85. percben megvolt a meccslabdánk, sajnos nem sikerült értékesíteni.