2017.11.19. Mérkőzés
Többet birtokolta a labdát, veszélyesebb helyzeteket alakított ki, mégis háromgólos vereséget szenvedett a veszprémi focicsapat, amely öt fordulót után is gólképtelen maradt az NB III-ban.
Saját magát hozta nehéz helyzetbe a VLS

Vasárnap délután a Puskás Akadémia második számú alakulatát fogadta veszprémi focicsapat az Egyetemi Stadionban. Orbán Tamás vezetőedzőnek nem volt egyszerű feladata a kezdő tizenegy kijelölésekor, hiszen Szűcs Lajosra, Gulyás Gergőre és Bognár Bencére eltiltás miatt, Simon Benjáminra és Hoós Patrikra pedig sérülés miatt nem számíthatott. Kocsis Gergő és Kókány Péter betegséggel és apróbb sérüléssel bajlódott a héten, ők azonban mégis vállalni tudták a játékot.

A hazaiak kezdték élénkebben a találkozót, két veszélytelen szabadrúgást követően szögletből adódott az első igazi helyzet. A 12. percben Polareczki csúsztatta meg a labdát bal oldali szöglet után. Kisebb kavarodást követően Kocsis elé került a játékszer, aki a kapu torkából, egy méterről vágta fölé a labdát.

A 28. percben Kókány hibázott hatalmasat utolsó emberként, első (!) kapura lövési kísérletéből gólt szerzett a Puskás. Mikler tehetetlen volt, ketten vezethették rá a labdát a tizenhatoson belül, Péter könnyedén oldotta meg a helyzetet (0-1).

A 31. percben Boromisza rúgott oda a tizenhatoson belül ellenfelének teljesen feleslegesen. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit gólra is váltott a Puskás (0-2).

Amíg a Puskás helyzet nélkül lőtte góljait, addig újabb veszprémi ziccert maradt ki a másik oldalon: a 36. percben Polareczki ugratta ki Miskeit, ám óriásit hárított a vendégek kapusa.

A hajrában is a VLS birtokolta többet a labdát, a 41. percben Polareczki lőhetett, a középre érkező, nem túl erős lövését könnyedén fogta Varga. A félidő vége előtt további két ziccer maradt ki. Irmesé volt az igazán veszélyes, az ötösről fejelt mellé.

A második félidőben megelégedtek a vendégek azzal, hogy ügyesen ölték a mieink játékát, de így is ők tudták növelni előnyüket. Szabadrúgás végén Keszihez pattant a labda, fejese a későn kilépő Mikler kezei között a hálóban kötött ki (0-3).

A 72. minutumban két tetszetős hazai próbálkozást is láthattunk. Irmes sarokkal közelről, Gunther távolról kínálta meg a kapust, aki kétszer is bravúrral hárított.

A hajrában minden mindegy alapon támadtak a mieink: a VLS rögzített szituációkból az akadémisták kontrákból veszélyeztettek.

Nem játszott alárendelt szerepet, mégis háromgólos vereséget szenvedett Orbán Tamás együttese, amely, ha belövi helyzeteit, minimum egy pontot itthon tarthatott volna.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 15. forduló:
VLS Veszprém–Puskás Akadémia FC II 0-3 (0-2)
Egyetemi Stadion, 150 néző. Vezette: Kulcsár K. (Kulcsár D., Gordas).
Veszprém: Mikler – Boromisza (Irmes, 41.), Dobsa, Felber, Gunther – Bene, Szabó B., Kocsis, Kókány – Polareczki (Szanyó, 55.), Miskei (Friedrich, 57.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Puskás II: Varga – László, Szabó M. (Tamás, 46.) Erdei, Oliveira, Kovács T., Keszi, Péter (Zsigmond, 77., Mezőssy, 88.), Csilus, Radó, Madarász. Vezetőedző: Lazic Bojan.
Gólszerzők: Péter (28.), Madarász (32. – tizenegyesből), Keszi (62.),