2017.11.25. Mérkőzés
Megszakította ötmeccses góltalansági sorozatát a VLS, de ez sem volt elég a pontszerzéshez: az Andráshida 3-1-re nyert az olykor tejködben úszó Egyetemi Stadionban.
Vereséggel zárta az évet a VLS

Szitáló ködben lépett pályára szombat délután a VLS Veszprém, amely a középmezőnyhöz tartozó Andráshida együttesét látta vendégül a naptári év utolsó mérkőzésén. A mieink zsinórban öt mérkőzés óta gólképtelenek, a zalai rivális három győzelemmel és két vereséggel a háta mögött érkezett a találkozóra.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, akik szögletig és ígéretes helyről rúgott szabadrúgásig jutottak az első tíz percben, ám mindkétszer jól tette a dolgát a hazai védelem. Ebben az időszakban csak nyomozták a labdát a bakonyiak, de elég volt három jó passz, s máris lövőhelyzetig jutottak. A lehetőségtől felpörögött a mieink játéka: a 12. percben Irmes épphogy lemaradt a kiugratásról, nem sokkal később pedig Miskei egyéni szólóját hatástalanították az utolsó pillanatban.

A 28. percben – egyre inkább romló látási viszonyok között – Szegleti szúrta rá Mikler kapujára a lecsorgó labdát, jó huszonöt méterről eleresztett lövését követően pont befért a játékszer Mikler kesztyűje és a kapufa között (0-1).

Hét perccel később kiegyenlített a Veszprém. A sűrű ködben csak részben lehetett kivenni, hogy mi történik a pályán. Annyi azonban biztos, hogy Szabó Bence kapufás lövése gólt ért (1-1).

Hét perc telt el a második felvonásból, amikor a vendégek több sikerest átadást is véghez vihettek a mieink tizenhatosán belül. Végül Tóth László tüzelhetett tizenkét méterről, Miklernek esélye sem maradt a hárításra (1-2).

Öttel később kétszer is góltól mentette meg övéit a veszprémi portás: léc alá tartó fejest és közelről érkező megpattanó lövést is hatástalanított Mikler. A vizes fű és a sűrű köd meghozta a játékosok lövő kedvét, mindkét gárda megpróbálta meglepni ellenfelét egy-egy távoli közbelövéssel.

A folytatásban ügyesen ölte az időt a Zala megyei rivális, mégis Miklernek akadt több dolga, a mieink nem sokszor jutottak el az ellenfél támadó harmadába. A 82. percben sikerült ezt véghez vinni, a csereként beálló Reizinger lökete csúnyán elkerülte a kaput. Nem sokkal később szöglet után adódott hatalmas veszprémi ziccer, a vendégek kapusa az ötösön belül ejtetti ki a labdát, a mieink azonban nem tudtak élni a lehetőséggel.

A 89. percben óriási védelmi hibát produkáltak a veszprémiek. Gunther és Dobsa nem értette meg egymást, Vittman pedig lecsapott a labdára, s bevágta a kapuba (1-3).

Labdarúgó NB III, 16. forduló:
VLS Veszprém–Tarr Andráshida SC 1-3 (1-1)
Egyetemi Stadion, 100 néző. Vezette: Bana (Nagy, Perák).
Veszprém: Mikler – Boromisza, Dobsa, Felber (Reizinger, 68.), Gunther – Bene, Gulyás, Szabó B., Hoffer – Miskei (Kocsis, 67.), Irmes (Polareczki, 53.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Andráshida: Horváth M. – Horváth T. (Varga, 68.) Tóth (Ferencz, 75.) Simonfalvi, Szegleti, Balla (Takács, 81), Marsai, Major, Kovács, Nagy, Vittman. Vezetőedző: Dobos Sándor.
Gólszerzők: Szabó B. (35.) ill. Szegleti (28)., Tóth L. (52.), Vittman (87.).

Edzői értékelés

Orbán Tamás: – Amíg hátul ilyen hibákat vétünk, elöl pedig nem tudunk gólt rúgni, addig nem lehetünk sikeresek. Úgy néz ki, a jelenlegi játékoskeret kevés ehhez az osztályhoz.