2018.09.08. Mérkőzés
Második hazai mérkőzésén 6-1-re felülmúlta a tihanyiakat a Veszprém a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság pénteki, előrehozott játéknapján.
Továbbra is hibátlan a Pető-legénység

Négy forduló után négy győzelemmel, huszonnyolc rúgott és mindössze egy kapott góllal várta a listavezető VLS az ötödik helyen álló Tihanyi FC-t.

A mérkőzés kezdőrúgását a vendég egyesület végezhette el. Az első percben kapura is törtek, Burgyán maradt üresen, de nem talált kaput tizenhat méterről. Rögtön a második percben sikerült kontráznia a hazaiaknak, Gálfi beadásra szánt labdája befért volna a léc alá, de Sárdi a helyén volt.

Az ötödik percben szintén Gálfi próbálkozott húsz méterről, de Sárdi parádésan öklözte ki a távoli bombát. A hetedik percben Szabó ígéretes lövését sikerült blokkolnia a védőknek. Nem sokkal rá aztán megtört a jég, Molnár több védőt becsapva passzolhatott a jól helyezkedő Szabónak, aki átvétel után magabiztosan tüzelhetett a hosszú alsóba (1-0).

Negyedóra telt el a meccsből, amikor egy újabb hazai beadás után – a nagy tömörülés ellenére is – eljutott a játékszer Szabóhoz, aki gondolkodás nélkül lőhetett az ötös vonaláról (2-0).

Egy percre rá Molnár a tizenhatos csücskéről lőhetett, de Sárdi hassal védett. A kipattanó labdából felszabadítottak a tihanyiak, ami indításnak is jó lett. Nemeshez került a játékszer, aki a hazai védők egyet nem értését kihasználva a hosszú alsóba lőtt (2-1).

A 19. percben jártunk, amikor Bencze kapott labdát a tizenhatoson belül, de a lövése elkerülte a hosszú felsőt.

Csendesebb tíz perc következett, Gunther bírált egy játékvezetői ítéletet, amiért sárga lapot kapott. Nem sokkal később a vendégek juthattak szerephez: egy beadást követően Horváth fejjel csúsztatva a hálóba juttatta a labdát, de az asszisztens zászlója már a magasban volt, lest jelzett. Gyorsan válaszolt a Veszprém, Benczének sikerült betalálni a 33. percben (3-1).

A 36. minutumban Szabó iramodott meg a labdával, akit a tizenhatoson belül buktatott Perger, sárga lap és büntető következett. Molnár futhatott neki a tizenegyesnek, amit a korábbi NB I-es futsalkapus, Sárdi hatalmas bravúrral megfogott.

Öt perccel a szünet előtt Szabó a védőket becsapva vezette be a labdát, hat méterről nem is hibázott, a hosszú alsóba helyezte a játékszert (4-1).

Kisvártatva Bencze érkezett Rédling beadására, de Sárdi ismét bravúrral védte a próbálkozást. Az első félidő végszavának Vass is bemutatta, milyen erő lapul fiatal lábaiban, de húsz méterről nem tudott kifogni Sárdin, a rutinos kapus magabiztosan húzta le a lövést.

Az első játékrészben abszolút győztes mentalitással, támadófutballal uralta a játékot a Veszprém.

Egészen a 63. percig nem történt említeni való akció, amikor is Molnár egy felívelés után vezethette a rövid oldalon Sárdira a labdát. A támadó esélyt sem hagyva bombázott a rövid felsőbe (5-1).

A 91. percben Csordás cselezte el a kint helyezkedő Endresz mellett a labdát, majd az alapvonalról visszahúzva, Endreszt ismét becsapva passzolt a kapuba. Így állt be a 6-1-es végeredmény.

A lefújás előtti pillanatokban Kisnek is akadt egy kis dolga: Horváth lőhetett a tizenhatoson belülről, de a hazai kapus a helyén volt, a hosszú laposba tartó labda ki sem pattant róla.

A második félidőben ráült az eredményre a Veszprém, tartotta a labdát, így vontatottá vált a játék. A VLS öt fordulót követően is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát. Következő bajnoki mérkőzésüket szeptember 15-én (16.30) a nagy rivális Úrkút vendégeként játsszák.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 5. forduló:
VLS Veszprém–Tihanyi FC 6-1 (4-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion, 150 néző. Vezette: Lovasi (Kozma, Hegedűs).
Veszprém: Kis Tamás – Gulyás Gergő, Bencze János (Reizinger Bence, 67.), Szabó Bence, Molnár Marcell (Vajda Viktor, 75.), Gunther Zsolt, Gálfi Zoltán (Csordás Máte, 46.), Rédling Csanád, Vass Szilárd (Kelemen Bálint, 50.), Dobsa Gergő, Domján Roland (Simon Benjamin, 50.). Edző: Pető Tamás.
Tihany: Sárdi Máté (Endresz Attila, 82.) – Dévényi Márk, Kovács Ádám (Mékli Alex, 46.) Horváth Benjamin, Burgyán Kristóf, Németh Kornél (Berecz Dániel, 80.), Perger Máté, Slemmer Ádám (Nemes Gergő, 56.), Nemes Ádám, Klauz Balázs, Farkas László (Stáhl Krisztián, 69.). Edző: Lukács István.
Gólszerzők: Szabó Bence (9., 15., 40.), Bencze János (33.), Molnár Marcell (63.), Csordás Máté (91.), ill. Nemes Ádám (16.).

Edzői értékelés

Pető Tamás: – Nagyon gyenge második félidő után három pontot szereztünk. Felejtsük el ezt a mérkőzést gyorsan, örüljünk a három pontnak.