2018.09.17. Mérkőzés
Nem bírt egymással az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság két hibátlan csapata szombaton Úrkúton. A Balatonfüredi FC megőrizte száz százalékos mérlegét és átvette a vezetést a tabellán.
A Veszprém lecsúszott az első helyről

Úrkút, 200 néző. Jv.: Kiss N. Úrkút SK: Kádár – Új, Lang, Szabó L., Haman, Korpos, Miskei (Márton), Garai (Kuti D.), Boromisza, Takács, Varga M. Edző: Garai Péter.

VLS Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Bencze (Kelemen), Szabó B., Molnár M. (Király), Gunther, Rédling (Hegedüs), Dobsa, Simon (Vass), Domján. Edző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Lang, ill. Szabó B.

Két száz százalékos együttes nézett farkasszemet egymással Úrkúton: az éllovas látogatott a harmadik helyezett otthonába.

Korán vezetéshez jutott a Veszprém: a 9. percben Szabó Bence végzett el szabadrúgást a hazai térfél közepéről, a nem túl erős, középre tartó, a levegőben kissé szitáló labdát Kádár lábbal akarta hárítani, de bevédte azt, 0-1.

Az úrkútiak kissé megszédültek a bekapott góltól, nem találták a ritmust, támadójátékuk voltaképpen nem is létezett. A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát, de fölényüket nem tudták helyzetekre, újabb gólokra váltani. Csak a félidő végén akadt újabb említésre méltó esemény, ekkor egy szöglet után Gunther lőtt kapásból, Kádár nagyot védett.

Közvetlenül a szünet előtt a házigazda is eljutott a kapuig, Szabó Levente fejese centikkel szált el a jobb kapufa mellett.

A második játékrészben változtatott felfogásán az Úrkút SK, amely feljebb jött, olykor beszorította ellenfelét. A Veszprém azonban így is kontrollálta a meccset, kontrái komoly veszélyt hordoztak magukban.

Amikor úgy tűnt, lassan meglőheti második gólját a VLS, kissé váratlanul egalizált a hazai alakulat. Az 59. percben Lang harcolt meg a bal oldalon szépen a labdáért, majd kilőtte a bal alsót, 1-1.

Most a Veszprém szeppent meg egy kicsit, a bakonyiak igyekeztek nyomást gyakorolni ellenfelükre, de nem tudtak igazi lehetőségeket kialakítani. A hajrában az Úrkút is többször odaért a vendégkapu elé, izgalmasan alakult a vége, de több gól már nem esett.

Garai Péter: – Az első félidőben megilletődötten játszottunk, nem tudom, hogy miért. A szünetben megbeszéltük, hogy min kell változtatni. Azt gondolom, jogos a hiányérzetem, hogy csak egy pontot szereztünk.

Pető Tamás: – Az első félidőben rendben volt a játékunk, szünet után azonban értékelhetetlen, gyenge teljesítményt nyújtottunk. Sajnos két fontos játékosunk is kiesett, fiatal csapatunk most ennyire volt képes.