2018.10.11. Mérkőzés
Pető Tamás legénysége magabiztos győzelmet aratott a Sümeg ellen a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában.
Kilenc gól és egy piros lap – kiütéssel nyert a VLS

Nehéz feladat vár a VLS Veszprémre az idény további részében, ha bajnok szeretne lenni. Ugyanis három fordulóval ezelőtt az Úrkút ellen döntetlent ért el, múlt hétvégén pedig a Gyulafirátót ellen vereséget szenvedett. Így a veszprémi brigád már öt értékes pontnak is búcsút inthetett. Ezzel a szemben a nagy rivális Balatonfüredi FC magabiztosan, pontvesztés nélkül vezeti a megye I. tabelláját.

Három fordulót követően ismét hazai pályán bizonyíthatott a Pető-legénység, amely szombaton a Sümeg VSE-et látta vendégül.

Gyors hazai góllal indult a találkozó, a góllövőlistát vezető Szabó már a 3. percben eredményes volt (1-0). Rá két percre Felber hazafejelt labdájára Kis kapus késve érkezett. Reicz pedig köszönte szépen, s szemfülesen azonnal büntetett (1-1).

Ritkán fordul elő, hogy egy labdarúgó már a 23. percben begyűjtse a második sárga lapját, Rédeinek ez sikerült, így már korán emberhátrányba kerültek a vendégek. Hiába azonban a létszámfölény, a folytatásban kissé visszaesett a hazaiak játékának színvonala. A szünet előtt aztán Bencze három perc alatt duplázott, így a VLS Veszprém kétgólos előnnyel vonulhatott a pihenőre (3-1).

A szünet után már sokkal színvonalasabb mérkőzést láthatott a Városi Stadion közönsége. Pető Tamás a szünetben rendezte sorait, s egy magabiztos, győztes mentalitású Veszprém hagyta el az öltözőt. Ez az eredményen is megmutatkozott: kevesebb, mint tíz percenként születtek a hazai találatok. Előbb Gulyás (53. perc), majd Molnár (60. perc) volt eredményes (5-1).

Az 57. percben beálló Csordás pedig kevesebb, mint tizenegy perc alatt jutott mesterhármasig. A királynék városának csapata így 8-1-re felülmúlta a vendég Sümegi VSE-t, s továbbra is hibátlanul szerepel hazai környezetben.

Következő bajnoki mérkőzését október 13-án (15.00) a Tapolca vendégeként játssza a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 9. forduló:
VLS Veszprém–Sümeg VSE 8-1 (3-1)
Veszprém, Városi Stadion. Vezette: Holczbauer (Fekete, Ősi).
Veszprém: Kis (Filipánics, 70.) – Gulyás, Felber, Bencze (Kelemen, 57.), Szabó, Molnár (Király, 70.), Gunther (Hegedüs 70.), Gálfi (Csordás, 57.), Rédling, Vass, Domján. Edző: Pető Tamás.
Sümeg: Kovács – Kulman Gy., Bencze, Szabó, Kulman B., Vágusz (Görhes, 76.), Bujtor (Gyalog, 85.), Reicz, Schönberger, Rédei, Laci.
Gólszerzők: Szabó (2.) Bencze (41.. 44.) Gulyás (53.) Csordás (68., 76., 89.) ill. Reicz (5.)
Piros lap: Rédei (23.)

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – A múlt heti találkozóval szemben, sikerült gólokra váltanunk a kidolgozott helyzeteink jelentős részét.