2018.10.27. Mérkőzés
Hiába szerzett vezetést a Pető-legénység, Sowunmi tanítványai azonnal válaszolni tudtak, így 1-1-es döntetlennel zárult a szombati Veszprém–Füred megyei futballrangadó.
A Veszprém bosszankodhat a döntetlen után

A labdarúgó megye I. szombati rangadóján a tabella második helyén álló Veszprém a listavezető Balatonfüredet fogadta. Pető Tamás legénysége abban a tudatban vonult ki a Városi Stadion gyepére, hogy ha nyer, ledolgozza kétgólos hátrányát, s ismét a tabella élére áll.

A borongós időjárás sem szegte kedvét annak a közel négyszáz focibarátnak, aki a helyszínen tekintette meg a forduló, sőt, az évszak rangadóját a megyei I. osztályban. A veszprémi legények ennek tudatában rögtön kezükbe is vették a találkozó irányítását. Agresszív támadóstílusban, ellenfelüket nyomás alatt tartva futballoztak Pető Tamás tanítványai. A 17. percben jártunk, amikor a VLS először került komolyabb helyzetbe: Szabó indult meg a félpályáról, s egészen – a tavalyi idényben még veszprémi színekben védő – Mikler kapujáig jutott. Túljárni viszont nem tudott volt csapattársa eszén, ugyanis a tóparti hálóőr könnyűszerrel védte a jobb alsóba tartó lövését. A Veszprém ezek után sem vett vissza vehemenciájából. A hazaiak labdatartásainak már érett az eredménye, de Gunther íveléseit rendszerint nem tudták gólokra váltani csapattársai.

Nem sokkal rá a fiatal Vass ugrasztotta ki Molnárt, aki a kapuvonal és az ötös találkozásáról ívelte a játékszert az érkező Szabó elé. A házi gólkirály azonban most hibázott, ugyanis a gyönyörű akció végén fölé bombázta a labdát. A veszprémiek aktív, előretörő játékának meg lehetett volna a böjtje is, ugyanis egy gyors vendégkontra után Lattenstein próbálkozhatott a 30. minutumban. A rutinos füredi lövése azonban a keresztlécen csattant. A királynék városának csapata rögtön észbe is kapott, megfontolt játékra váltott a félidő további részében. Gól így már nem is esett, 0-0-s egállal vonulhattak a szünetre a felek.

A pihenőről kissé indulatosan tért vissza a Pető vezette VLS, aminek meg is lett az eredménye: Bencze kakaskodását az 54. percben sárga lappal jutalmazta a játékvezető. A sors fura fintora, hogy a füredi szabadrúgás után Gulyás felszabadítása indításnak is megfelelt: Gálfi a saját térfeléről indulva vezethetett kontrát, amit higgadtan be is helyezett Mikler ketrecének bal alsó sarkába (55. perc: 1-0).

A Balaton-partiak középkezdését követően a veszprémi gárda fellélegezhetett, sőt, az 58. percben ismét Szabó került ígéretes helyzetbe. Húsz méterről azonban nem tudott kifogni Mikleren. Nem sokkal később a fürediek jutottak szabadrúgáshoz a hazai térfélen: a beívelt labdát Kis még védte, azonban a lecsorgó játékszerre már nem érhetett oda, így pedig Henn nyugodt szívvel bombázhatott a kapujába (60. perc: 1-1).

Az egyenlítést követően biztonságosabb játékra váltottak a felek, ami a találkozó színvonalán is megmutatkozott. Majd negyedórának is el kellett telnie addig, amíg ismét helyzetbe került a Veszprém. Rédling iramodott meg a jobbszélen, de a támadása kudarcba fulladt, a fiatal védő ugyanis jócskán mellétüzelt.

Úgy tűnt, a derbi már nem kecsegtet több lehetőséggel a Pető-legénységnek. A 89. minutumban azonban a tizenhatos csücskénél szabálytalankodtak Sowunmi Thomas tanítványai. Szabó nézett farkasszemet a többtagú sorfallal, s úgy döntött, hogy a hosszú alsót választja. Mikler azonban szinte olvasott a gondolataiban, parádésan védte a próbálkozását. A VLS Veszprémnek tehát a végjátékban is meg volt a lehetősége a diadalmaskodásra, de nem tudott élni vele. Így a találkozót 1-1-es végeredménnyel fújta le a játékvezető.

A VLS Veszprém így továbbra is kétpontos lépéshátrányban van a bajnoki éllovas Balatonfüreddel szemben, s még mindig kőkeményen kell küzdenie ahhoz, hogy közelebb érezhesse magát a harmadosztályhoz. Következő bajnokiját október 31-én (szerda, 14.30), szintén hazai környezetben játssza a Pető-legénység.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 12. forduló:
VLS Veszprém–Balatonfüredi FC 1-1 (0-0)
Veszprém, Városi Stadion 400 néző. Vezette: Rózsa (Winklár, Trosztmir).
Veszprém: Kis – Dobsa, Domján, Gulyás, Szabó, Molnár, Gunther, Gálfi (Csordás, 70.), Rédling, Vass, Bencze (Kelemen, 66.). Edző: Pető Tamás.
Balatonfüred: Mikler – Reznyák, Henn (Szentiványi, 91.), Rápó (Mód, 69.), Imre (Hahn, 82.), Imrik, Róth, Kós, Lattenstein (Zsigmond, 75.), Takács (Udvardi, 46.), Ujvári. Edző: Sowunmi Babatunde Thomas.
Gólszerzők: Gálfi (55.), ill. Henn (60.).

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – Úgy érzem, az első félidőben nekünk állt a meccs, szinte felborult a pálya a javunkra. A pihenőről visszatérve azonban kiegyenlítetté vált a találkozó. Ideje lenne kigyógyulnunk a betegségünkből, s gólokra váltani a kidolgozott helyzeteinket. Ha mindez sikerült volna, úgy gondolom, nem lett volna kétséges az eredmény.

Képek