2018.11.01. Mérkőzés
A Pető Tamás vezette Veszprém kiütéses győzelmet aratott a Devecser ellen szerdán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizenharmadik fordulójában.
 Hat találat, egy kiállítás – magabiztos VLS-győzelem

A Balatonfüred elleni múlt hétvégi bosszantó döntetlen (1-1) után ezúttal ismét hazai környezetben, a Devecser ellen bizonyíthatott a feljutásért vívódó VLS Veszprém.

Az őszi naplementében hazai gólnyitánynak örülhetett a Városi Stadion közönsége: a tizenhatos csücskénél Dobsa került helyzetbe, s a devecseri védők legnagyobb bánatára a várt beadás helyett okosan a hálóba csavarta a játékszert (4. perc: 1-0). Kevesebb, mint tíz percen belül már ékezett is a második veszprémi találat, ugyanis a balszélen Szabó kapta meg a labdát, s egy stílusos kis igazítás után rögtön a kapuba is tüzelt (13. perc: 2-0). Az első félidő derekánál jártunk, amikor Bencze a leshatárról ugrott ki az álló vendég védők közül, s szerzett parádés találatot (24. perc: 3-0).

Magabiztosan játszott a továbbiakban is a Pető-legénység. Ezt bizonyította, amikor Rédling mintaszerű beadására Bencze érkezett meg, s szerezte meg önmaga második gólját (34. perc: 4-0). Azt hihettük volna, hogy markáns előnyének tudatában visszább vesz tempójából a VLS, ehelyett azonban Rédling döntött úgy, hogy megindul a jobbszélen. A visszakészített labdája pedig pontosabban nem is érkezhetett volna Szabóhoz, aki így a tizenhatos vonaláról duplázhatott (42. perc: 5-0). Így a VLS Veszprém helyzeteit kihasználva, s összeszedett játékot mutatva ötgólos fórral vonulhatott pihenőre.

Az öltözőből kiérkezve Pető Tamás tanítványai nyugodtabb, biztonságosabb játékra váltottak. Igaz, ez a mérkőzés színvonalából is csorbított, de az eredményes labdatartásaik révén esélyt sem adtak ellenfelüknek a gólszerzésre. Már-már úgy tűnt, a Devecsernek sikerül egálra hoznia a második játékrészt, azonban a fiatal tehetség, Vass ezt nem így gondolta: a 86. percben egy kipattanót követően óriási erővel küldte be a játékszert a vendégek ketrecének bal felső csücskébe, s ezzel egyben beállította a 6-0-s végeredményt is.

Az egyébként sportszerűnek mondható találkozón a csereként beállt Hegedüs is villantott a tudásából: a fiatal hazai védő adrenalintól fűtve, túlzott erőbevetéssel buktatta ellenfelét, amiért a játékvezető azonnal piros lappal jutalmazta. Azt azért elmondhatjuk, ha Hegedüs találattal nem is tudott hozzájárulni gárdája győzelméhez, de kapott góltól mindenképp megőrizte az övéit.

Következő bajnoki mérkőzését november 4-én (vasárnap, 14.00) a Csetény vendégeként játssza a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 13. forduló:
VLS Veszprém–Devecser SE 6-0 (5-0)
Veszprém, Városi Stadion 150 néző. Vezette: Takács (Hegyi, Farkas).
Veszprém: Filipánics – Felber, Dobsa, Molnár (Csordás, 21.) Kelemen, Szabó, Bencze (Vajda, 46.), Gunther (Hegedüs, 46.), Rédling, Gálfi, Vass. Edző: Pető Tamás.
Devecser: Csepregi – Cserna, Szommer (Burucs, 65.), Paksai, Kiss (Nagy, 46.), Sipos (Horváth G., 46.), Németh, Szakonyi (Orsós, 77.), Illés M., Polgár, Illés N. (Horváth R., 70.) Edző: Cserna Róbert.
Gólszerzők: Dobsa (4.), Szabó (13., 42.), Bencze (23., 34.), Vass (86.)
Piros lap: Hegedüs (87.)

Értékelés

Illés László, a VLS technika vezetője: – Őszies időjárás, sportszerű játék, kitűnő játékvezetés. A kialakított helyzeteinket végre eredményesen kihasználtuk, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a csapatunknak.