2018.11.05. Mérkőzés
Pető Tamás legénysége 8-1-re diadalmaskodott a Csetény vendégeként vasárnap, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizennegyedik fordulójában.
Szabó mesterötöst szerzett, a VLS kiütötte a Csetényt

A Devecser elleni szerdai magabiztos hazai győzelem (6-0) után, ezúttal csetényi vendégszereplés várt a királynék városának gárdájára.

A támadófutball eredményes helyzetkihasználással fűszerezve gyorsan meghozta az eredményét: két perc sem telt még el a találkozóból, amikor is Bencze beadásra szánt labdáját nem tudta magához ragadni a csetényiek kapusa, s így a kipattanót követően az érkező Csordás zavartalanul passzolhatott a hálóba (2. perc: 0-1). A korai találat pozitív hatással volt a VLS mentalitására, ugyanis Gálfi önbizalomtól duzzadva, a játékszer társaságában szinte a félpályától iramodott meg, s a védőket ügyesen becsapva tizenkét méterről tüzelt (16. perc: 0-2).

Tíz percet sem kellett várni a soron következő vendég gólig: Sipos kapus hiába öklözte szép mozdulattal a veszprémi beadást, a lecsorogó labdára Bencze érkezett meg hamarabb, s így a kimozduló hálóőrt „megbökve” fejelt a hazai ketrecbe (25. perc: 0-3). A Pető-tanítványok magabiztosan uralták a játékot a továbbiakban is: Szabó találatával kevesebb, mint fél óra alatt már néggyel is vezetett a VLS Veszprém (28. perc: 0-4). Tetemes előnyének tudatában a félidei sípszóhoz közeledve visszább vett lendületéből a vendég gárda. Sőt, a 36. percben még egy kapott gól is belecsúszott: egy jobbról érkező ívelés után Jakab magasra ugorva, zavartalanul fejelhetett Kis kapujába, s ezzel a hazai gólcsend megtörése mellett a félidei 1-4-es eredményt is beállította.

Az öltözőből kiérkezve ismét összeszedett és stabil játékot mutatott Pető Tamás legénysége. Ezt bizonyította, amikor is a csereként beállt Kelemen szögletét követően Szabó pöckölt ismét a csetényi hálóba (65. perc: 1-5). S ha már két gólt szerzett, miért ne sikerülhetne a mesterhármas is: hét percre rá megint csak Szabó villantott a tudásából higgadtan (76. perc: 1-6). A hazai játékosok bizonyára úgy gondolták, hogy a hat még gombócból is sok, ezért, amikor legközelebb Szabó Bencéhez került a játékszer a tizenhatoson belül, már lőni sem hagyták, azonnal buktatták.

Azonban – ahogy mondani szokták – többet ésszel, mint erővel: a sértett könnyedén értékesítette a megítélt büntetőt, ezzel is növelve együttese szépen kidolgozott előnyét (83. perc: 1-7). S ha ennyi végképp nem lett volna elég, Szabó Bence néggyel a vége előtt feltette teljesítményére a koronát: Kelemen átadását követően magabiztosan bombázhatott a hazai hálóba, ezzel megszerezve önmaga ötödik találatát, s beállítva az 1-8-as végeredményt is.

Következő bajnoki csatáját november 11-én (vasárnap, 13.30), a Magyarpolány ellen a Városi Stadionban vívja majd a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 14. forduló:
Csetény SE–VLS Veszprém 1-8 (1-4)
Csetény, Csetényi Sporttelep 400 néző. Vezette: Lovasi (Fekete, Kozma).
Csetény: Sipos – Hornyacsek R., Bánfalvi (Jakab T., 70.), Hornyacsek E., Nagy R., Peng, Jakab M., Nagy E., Tordai (Komenda, 51.), Bíró, Kakas.
Edző: Veress Botond.
Veszprém: Kis – Gulyás, Bencze (Kelemen, 60.), Szabó, Csordás (Reizinger, 68.), Gunther, Gálfi (Király, 78.), Rédling, Vass, Dobsa, Domján (Felber, 90.).
Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Csordás (2.), Gálfi (16.), Bencze (25.), Szabó (28., 65., 76., 83., 86.) ill. Jakab M. (36.).

Értékelés

Illés László, a VLS technika vezetője: – Gratulálok a csapatunknak. Bár azt azért hozzá kell tennem, ha az összes helyzetünket kihasználjuk, akkor nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.