2018.11.11. Mérkőzés
A Veszprém 5-0-ra felülmúlta a Magyarpolányt, a Balatonfüred viszont botlott az Úrkút otthonában, így az első kör végén Pető Tamás legénysége vezeti a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tabelláját.
 Iskolajátékkal ünnepeltek – a VLS az őszi bajnok

November második hétvégéjén a tizenötödik fordulóhoz – tehát az első kör végéhez – érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság közössége. Az eddig megszerzett harmincöt pontjával a második helyen álló VLS Veszprém a Csetény elleni múlt hétvégi idegenbeli diadalát követően ezúttal a Magyarpolány együttesét fogadta a Városi Stadionban.

Bajnokesélyeshez méltó játékkal, magabiztosságot sugallva kezdte a találkozót a VLS, amely kapkodás nélkül, nyugodt, mintaszerű futballt játszva dolgozta ki helyzeteit. S ha nem is azonnal, de idővel a kimagasló labdabirtoklás eredményre is vezetett: Gálfi tört be a balszélen, s a büntetőterületen belül egy cselt követően kíméletlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot (30. perc: 1-0).

A találat gyorsan meghozta csapattársai „gólétvágyát”, három perc sem telt el, amikor Bencze került helyzetbe a tizenhatoson belül. Ám a polányiak őt már nem hagyták bombázni, már azelőtt buktatták, hogy lendült volna a lába. Természetesen ez büntetőt ért, amit nemcsak kiharcolnia, gólra váltania is sikerült a sértettnek (32. perc: 2-0). A játékrészben több gól már nem esett, így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre megyeszékhelyünk együttese.

Az öltözőből kiérkezve sem vesztett magabiztosságából a Pető-legénység, amely ellenfelének gólszerzési lehetőséget sem adva futballozott. A második játékrész derekánál jártunk, amikor Szabó lövését Kócsár kapusnak csak kiütnie sikerült. Gálfi pedig köszönte szépen, s egy kisebb igazítás után precízen lőtte ki a hosszú felsőt, ezzel megduplázva saját találatainak számát is (68. perc: 3-0).

Kicsit több, mint tíz minutummal később ismét megdolgoztatták a Magyarpolány hálóőrét a veszprémiek. A hatalmas védést követően azonban egy hazai játékos észlelt fürgébben: Király közelről nem hibázott, nyugodtan juttatta a hálóba a játékszert (79. perc: 4-0). S, hogy a hab se maradjon le a tortáról, nem sokkal a lefújást megelőzően Hegedüs – tartalékait kockáztatva – még megiramodott a balszélen. A lenyűgöző beadására Király érkezett mintaszerűen, s bombázta önmaga második találatát a vendég ketrecbe, ezzel egyben beállítva az 5-0-s végeredményt is.

A lefújást követően is tartogatott még meglepetést a tizenötödik forduló a királynék városának egyesületének: az Úrkút hazai környezetben 2-1-re felülmúlta a Balatonfüredet, így pedig a VLS egy ponttal ismét átvette a vezetést a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Következő mérkőzését november 17-én (szombat, 13.00), hazai környezetben, a Balatonalmádi ellen vívja majd a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 15. forduló:
VLS Veszprém–Magyarpolány SE 5-0 (2-0)
Veszprém, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Hegedűs (Baráth, Fülöp).
Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Dobsa, Bencze (Kelemen, 36.), Szabó (Vajda, 75.), Csordás (Molnár, 33.), Gunther (Hegedüs 79.), Gálfi, Rédling, Vass (Király, 69.).
Edző: Pető Tamás.
Magyarpolány: Kócsár – Mód, Veisz, Döbrösi G., Molnár, Bencsik (Tárnok, 77.), Polt M., Gottfried, Szállási, Döbrösi M. (Polt B., 62.), Vöröskői.
Gólszerzők: Gálfi (30., 68.), Bencze (32.), Király (79., 87.)

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – Magabiztos játék és hibátlan játékvezetés jellemezte a találkozót. Gratulálok a csapatnak, ideje volt már, hogy helyreálljon a rend. Természetesen köszönettel tartozunk az úrkútiaknak is, hogy a segítségükkel az ősz bajnokai lehettünk.