2018.11.17. Mérkőzés
A VLS Veszprém taktikus játékkal 3-1-re nyert a Balatonalmádi vendéglátójaként a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizenhatodik fordulójában.
Ezúttal „csak” két góllal nyert a VLS

Az NB III-tól búcsúzó VLS Veszprém a Balatonalmádi otthonában vágott neki a megyei I. osztály 2018/2019-es küzdelmeinek. A visszajutásról álmodozó bakonyiak ekkor hatalmas diadalt arattak (0-7), így joggal gondolhatták, hogy hazai környezetben végképp nem érheti őket nagy meglepetés.

Dacára annak, hogy november hónap derekánál tartunk kellemes, napos időben vette kezdetét a találkozó. A 18. percben jártunk, amikor is a házi gólkirály, Szabó a tizenhatoson belül labdát kapott, s egy stílusos befordulást követően könnyűszerrel helyezte a játékszert Kovács ketrecének jobb sarkába (1-0).

Ezek után kisebb gólcsend következett, melyet Gálfi meg is elégelt. A támadó huszonöt méteres távolságból döntött úgy, hogy rátűzi a labdát a tóparti kapura. S aki mer, az nyer: bődületes bombája a bal felső sarokban landolt (41. perc: 2-0).

Ekkor már úgy tűnt, hogy a játékrész nem kecsegtet több találattal, azonban nem sokkal a lefújást megelőzően Kis kapus döntött úgy, hogy akciózik még egyet: kifutását követően azonban felöklelte az ellenfél csatárát, ami kérdés nélkül büntetőt jelentett. A megítélt tizenegyeshez Hoffer Levente érkezett, aki rutinosan értékesítette a lehetőséget, s egyben a félidei 2-1-es eredményt is beállította.

Csupán egygólos előnyének tudatában azt gondolhattuk volna, hogy stresszesebb játékot fog mutatni az öltözőből kiérkezve a Pető-legénység. A Balaton-partiak szemében nem hiába csillant fel a remény, ugyanis a küzdelem kezdett kiélezetté válni. Dobsa azonban tett róla, hogy ne legyen „meleg” a vége. A bal oldalon kapott labdát, s tizennyolc méterről okosan csavarta a játékszert a vendég kapuba, ezzel megpecsételve ellenfele és a találkozó sorsát is. Ugyanis a mérkőzés végét jelző sípszóig már nem esett több találat, az eredményjelző 3-1-et mutatott egészen a kikapcsolásáig.

Következő – egyben az idei évben utolsó – bajnoki mérkőzését november 24-én (szombat, 13.00) az Ajka vendégeként játssza majd a Veszprém.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 16. forduló:
VLS Veszprém–Balatonalmádi SE 3-1 (2-1)
Veszprém, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Kiss (Major, Bors).
Veszprém: Kis – Gulyás, Felber, Dobsa, Bencze (Molnár, 46.), Szabó, Csordás (Kelemen, 46.), Gunther, Gálfi (Király, 77.), Rédling, Vass. Edző: Pető Tamás.
Balatonalmádi: Kovács – Sánta, Hoffer L., Horváth (Stiger, 63.), Burcsik (Varga, 72.), László, Hoffer D., Károlyi, Bencsik, Zömbik, Bendicsek. Edző: Kozma Csaba István.
Gólszerzők: Szabó (18.), Gálfi (41.), Dobsa (68.), ill. Hoffer L. (45.).

Értékelés

Illés László, a VLS technikai vezetője: – A fegyelmezett és helyenként jól játszó ellenfelünknek sikerült egy kicsit megnehezítenie a dolgunkat. Ettől függetlenül gratulálok a csapatunknak, a három pont így is három pont.