2020.02.21. Mérkőzés
Egy gólos sikert aratott felkészülési találkozón szerdán a VLS Veszprém NB III-as labdarúgócsapata. A bakonyiak a szintén harmadosztályú Sárvár FC-t látták vendégül.
A veszprémiek NB III-as csapata a Sárvárt fogadta

VLS-Sárvár FC 2-1 (1-1)

Veszprém. V.: Illés. VLS Veszprém: Deczki – Rédling, Dobsa, Felber, Kiliti – Gálfi, Vass, Gulyás, Lőrincz – Nagy R., Major. Csereként lépett pályára: Molnár, Sárossy, Horog, Király, Bóka. Edző: Pető Tamás. A hazaiak gólszerzői: Vas, Gálfi.

Mondhatni egy közvetlen riválist, a szintén az NB III nyugati csoportjának mezőnyéhez tartozó ellenfelet látott vendégül szerdán edzőmeccsen a VLS Veszprém. A bakonyiak a kilencedik helyről várják a pontvadászat március eleji folytatását, a Sárvár gyengébben áll, az utolsó bennmaradó pozícióban, a 13. helyen telel a gárda. A felkészülési találkozó lendületes futballt, lüktető játékot hozott. Természetesen bőven akadtak hiányosságok, de ezek az edzőmeccsek sajátosságai.

A veszprémiek Vass révén voltak eredményesek az első félidőben, a középpályás kihasznált egy vendégbakit, majd értékesítette helyzetét. Egyszer a házigazda is kapitulált, a szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a felek.

A második játékrészben főként a VLS veszélyeztetett, a bakonyiak kapuja alig forgott veszélyben és a Pető-csapat végül meg is szerezte a győztes gólt. Major adott szép passzt Gálfinak, aki a kapus mellett a hálóba lőtt.

A Veszprém játékoskerete csak néhány helyen változott a téli szünetben, öten távoztak és négyen érkeztek – tudtuk meg Szabó Péter sportigazgatótól.

– Teljes a csapat, több változás már nem várható. Az éllovas Érd után mi kaptuk a legkevesebb gólt a mezőnyben, azaz a védekezéssel nem volt problémánk, a támadójátékra viszont ráfér az erősítés a folytatásban. Jelenleg a középmezőnyben vagyunk, szoros a mezőny, az a célunk, hogy tartósan megragadjunk ezen a szinten – fogalmazott Szabó Péter.

– Az eredmény, azt gondolom, másodlagos, a lényeg, hogy sikerült stabilan, jól játszanunk – értékelte a Napló kérésére a Sárvár elleni mérkőzést Pető Tamás. – Kicsit felforgatott összeállításban léptünk pályára. Vannak hiányzóink, több hete a műfüvön készülünk, ami igénybe veszi a szervezetet. Két hét van még hátra a rajtig, bízom benne, hogy mindenki egészséges lesz – mondta az edző.

Téli játékosmozgás a VLS Veszprémnél, távozott: Füleki Norbert (Csorna), Zachán Péter (Szekszárd), Markó Róbert (Ajka), Csordás Máté (visszavonult), Fülöp Tamás (Gyula). Érkezett: Major Norbert (FC Ajka), Falusy Bálint (Csákvár), Haász Bertold (Eger), Horog Ádám (Puskás Akadémia).