2020.08.04. Mérkőzés
Győzelemmel kezdtük a szezont.
Bajnoki nyitány

Városunk harmadosztályban szereplő labdarúgócsapata pontosan egy héttel ezelőtt annál a klubnál zárta edzőmérkőzéseinek sorozatát, amelyet vasárnap kora este vendégül látott a stadionban. Igaz, Pető Tamás játékosai sikerrel diadalmaskodtak a székesfehérváriak otthonában, de mint azt tudjuk, élesben minden más. Főleg akkor, ha a koronavírus-járvány következtében a nem élvonalbeli együttesek már közel öt hónapja nem léphettek pályára tétmérkőzésen. 

A nyáresti hangulat és a Fitt Büfé vendégcsalogató "sörfelajánlása" csak tetézte a sporteseményre már egyébként is vágyó, labdarúgásbarát szurkolók motivációját: közel ötszázan látogattak ki a nyári szezon első fordulójára, köztük a veszprémi ultrák is. A VLS kezdőcsapatára tekintve új nevekkel találkozhattunk: a fiatal Varga Ádám és Kovács Dániel ez alkalommal debütált veszprémi színekben, Krebsz Máté pedig visszatért a bakonyiak kötelékébe. 

Tapogatózással vette kezdetét a találkozó. Az első negyed órában nem nagyon kockáztattak a felek, labdabirtoklás tekintetében mégis a hazaiak oldalára billent a mérleg nyelve. Ezt igazolja, hogy a huszadik perchez közeledve a veszprémiek megszerezték a vezetést is. Egy bal oldali VLS-beadást követően ugyanis a Fejér megyeieknek nem sikerült felszabadítaniuk. Gálfi pedig köszönte a lehetőséget: tíz méterről a hosszú sarok irányába lőtt, nem hibázott (1-0).

Nyomott a Veszprém, többször is ígéretes helyzetbe került labdarúgócsapatunk, de az újabb hazai gól sajnos egyelőre még elmaradt. Nem úgy, mint az egyenlítő találat: a szünetet jelző sípszó előtt pár pillanattal sikerült a jobb oldalon elfutnia egy fehérvárinak, akinek a beadott labdájára két bakonyi focista egymást zavarva reagált. Végül a kapuelőtérben várakozó Pappnál kötött ki a játékszer: Deczki kapus sem segíthetett a kiszolgáltatott szituáción (1-1).

Félidei állás: VLS Veszprém–Fehérvár FC II. 1-1

Motiváltan tértek vissza a játéktérre az öltözőből a felek. Olyannyira, hogy a hatvanadikhoz közeledve a veszprémiek portása, Deczki Máté még a kapujából is kimerészkedett. Tette mindezt kissé felelőtlenül, hiszen a vendégek csatárát is buktatta: a játékvezető jogosan, piros lappal kiálította. Emberhátrányba kerültek Gulyás Gergőék, de abszolút látszott, hogy nem törtek meg. A hazai cserekapus, a fiatal Héninger Bendegúz első NB III-as felnőtt mérkőzésén pedig sorra csak parádézott.

A második játékrész derekánál jártunk, amikor Somogyi szánta el magát lövésre: a labda láthatóan Varga Áronon megpattant, de végül a hálóba jutott. A gólt azonban nem adták meg a játékvezetők: ítéletük alapján a játékszer frissen igazolt játékos kezét érte. Parázsló volt a hangulat, láthatóan bizonyítani akartak Pető Tamás tanítványai.

A hajrára pedig meg is lett a gyümölcse: Krebsz a kipattanó labdát húsz méterről a hosszú felsőbe bombázta (2-1).Több találat nem esett a hármas sípszóig, a VLS Veszprém győzelemmel vágott neki az újdonsült idénynek.

Végeredmény: VLS Veszprém–Fehérvár FC II. 2-1 (1-1)

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 1. forduló:
VLS Veszprém–Fehérvár FC II. 2-1 (1-1)
Veszprém, Városi Stadion, 450 néző. Vezette: Molnár Attila (Nagy A., Halmai K.) 
Veszprém: Deczki – Krebsz, Dobsa, Gulyás, Kovács D., Varga Á., Somogyi, Sárossy (Héninger, 60.), Nagy R. (Rédling, 91.), Gálfi (Molnár B., 73.), Major. Vezetőedző: Pető Tamás.
Fehérvár II.: Kovács D., Tóth A., Illés, Hajdinger, Horváth B. (Tóth B., 46.), Molnár M., Papp (Szileszki, 88.), Dinnyés, Rádai, Rónaszéki, Major (Menyhárt, 75.). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerzők: Gálfi (21.), Krebsz (87.) ill. Papp (45.).
Piros lap: Deczki (58.)