2020.09.28. Mérkőzés
A koronavírus-járványt jócskán megszenvedő VLS Veszprém kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a vendég Nagyatád együttese felett vasárnap kora este a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában.
Kiütéssel nyert a VLS Veszprém!

Két elhalasztott bajnoki és egy kupamérkőzést követően – miután szombaton este lejárt a labdarúgók karanténideje – vasárnap ismét pályára léphetett a VLS Veszprém, amely a harmadosztály tizenegyedik körében a Nagyatádot látta vendégül a Városi Stadionban.

Az őszies időjárás ellenére is körülbelül kétszáz veszprémi szimpatizáns buzdította Pető Tamás tanítványait, akik a vírushelyzet következtében kissé szokatlan összeállításban, de abszolút motiváltan léptek pályára.

Az első játékrészben számtalan lehetőséget kialakított a mezőnyfölényben játszó VLS, a gól viszont rendre elmaradt. A szünet előtt pár pillanattal azonban rámosolygott a szerencse a bakonyiakra: egy bal oldali szögletet követően ugyanis a jól helyezkedő Victor Michelt találta meg a labda. A nigériai csatár pedig nem habozott, pazar fejesének köszönhetően végül előnnyel vonulhattak szünetre a veszprémiek (1-0).

A vezetés megszerzését követően plusz önbizalomra tettek szert Pető Tamás tanítványai, akiknek a második játékrészben már a befejezésekkel sem akadtak problémáik. Ezt bizonyítja, hogy Major Norbertnek tíz perc leforgása alatt sikerült dupláznia, ezzel egyúttal pedig három gólosra növelnie a VLS Veszprém előnyét (60. perc: 3-0)

A nagyatádiak helyzetét ugyanakkor tovább nehezítette, hogy két játékosuk belépését is piros lappal jutalmazta a játékvezető. A kettős emberelőnyt sikerrel használták ki a bakonyiak; a védő Gulyás Gergő első találatát jegyezte az idei kiírásban, míg a lefújást megelőzően Krebsz Máténak sikerült beállítani az 5-0-s végeredményt.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 11. forduló:
VLS Veszprém–Nagyatádi FC 5-0 (1-0)
Veszprém, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Erdélyi (Kovács-Brankó, Vad).
VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Victor Michel (Krebsz, 59.), Pavlitzky (Keresztes, 69.), Somogyi, Kovács D., Rápó, Nagy R. (Major, 46.), Rédling, Sárossy. Vezetőedző: Pető Tamás.
Nagyatádi FC: Vekkeli –  Palkovics, Dekanics, Kovács K., Kollár, Kis P., Horváth F., Galamb (Szántó, 60.), Nikolic (Sághy, 69.), Jerkovic (Horváth P., 56.), Koósz. Vezetőedző: Papp Zoltán.
Gólszerzők: Victor Michel (45.), Major (50., 60.), Gulyás G. (65.), Krebsz (89.)
Piros lap: Koósz (62.), Dekanics (68.)

A csapatkapitány Somogyi Richárd és társai október 4-én, vasárnap 15.00 órakor szintén hazai környezetben bizonyíthatnak; a bajnokság soron következő fordulójában az Agárd csapata fog ellátogatni a veszprémi Városi Stadionba.