2020.10.05. Mérkőzés
A két kulcsemberét is nélkülözni kényszerülő házigazda VLS Veszprém 1-1-es egált játszott az NB III-ban újonc Gárdony együttesével a tizenkettedik forduló vasárnapi mérkőzésén.
Hazai pontvesztés az újonc ellen

Vasárnap délután az idény hatodik hazai összecsapásán az újonc Gárdony együttesét fogadta labdarúgócsapatunk, a VLS Veszprém. Az NB III nyugati csoportjának tizenkettedik körében az indián nyár közel háromszáz bakonyi szimpatizánst csábított ki a Városi Stadionba.

Pető Tamás kezdő tizenegyére pillantva örömmel szembesülhettünk azzal, hogy a középpályás Vass Szilárd ismét egészséges, visszatérhetett társai közé. A csapatkapitány Somogyi Richárdra és a rutinos Nagy Richárdra azonban nem számíthatott a vezetőedző.

Előbbi ötödik sárga lapja miatt kényszerpihenőjét töltötte, míg utóbbi sajnos sérüléssel bajlódik. A VLS mindennek tudatában is egyértelműen győzelem reményében lépett pázsitra, nem megfeledkezve arról sem, hogy egyúttal megőrizze parádés, hibátlan hazai mérlegét.

Motiváltan kezdtek a veszprémiek, már az első húsz percet követően jókora mezőnyfölényt alakítottak ki maguknak. Gólt szerezniük azonban csak tizenegyesből sikerült: a 21. minutumban a jó ütemben kiugró Rápót szabálytalanul buktatták a tizenhatoson belül. Major Noerbert állt oda, aki olyan pontosan helyezte a játékszert, hogy a gárdonyiak kapusa hiába vetődött a megfelelő irányba, mégsem sikerült védenie (1-0).

Nem sokkal később megduplázhatta volna fórját a VLS Veszprém, hiszen a sikerrel elfutó Pavlitzky mesterien jutatta el a labdát a szintén jól helyezkedő Rápóhoz, akinek azonban a döntő pillanatban megremegett a lába. Több találatot így nem hozott az első játékrész.

A szünet utáni első minutum szerencsétlenre sikeredett mindkét fél számára: Major és Ujvári összefejeltek, kisebb ápolást követően azonban mindketten visszatérhettek a pályára. Erőre kaptak a vendégek is, nem volt egyszerű dolga a veszprémieknek.

Akik a 69. percben szintén csak szabálytalanul tudták megállítani a gárdonyi támadót büntetőterületükükön: ismét tizenegyes következett, csak ezúttal a másik oldalon. Balogh nem hibázott, egyenlítettek a vendégek (1-1).

Az utolsó húsz percben ismét fölényben játszott a Veszprém, több gólszerzései lehetőséget is kidolgozott, de az eredmény már nem változott. Pető Tamás tanítványai elvesztették hazai hibátlanságukat, ugyanakkor még mindig veretlenek saját közönségük előtt.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 12. forduló:
VLS Veszprém–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-1 (1-0)
Veszprém, Városi Stadion, 250 néző. Vezette: Bana (Perák, Páhoki).
VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Major, Pavlitzky (Róth, 80.), Kovács D., Rápó (Molnár B., 62.), Rédling (Gálfi, 70.), Vass, Sárossy. Vezetőedző: Pető Tamás.
Gárdony: Schener – Ujvári, Kónya, Király, Balogh Á., Zsigmond (Kovács Á., 86.), Tóth T., Koronczi, Mód, Rodenbücher (Balogh B., 92.), Kercsó.
Gólszerzők: Major (22. - büntetőből) ill. Balogh Á. (69. - büntetőből)

A megyeszékhely labdarúgócsapatára szerdán 14.30-kor pótolandó hazai kupamérkőzés vár az NB II-es Szeged ellen, amely korábban a pozitív koronavírustesztek következtében került elhalasztásra. Míg Vass Szilárd és társai a bajnokság soron következő fordulójában, szombaton 11.00 órás kezdéssel a Puskás Akadémia II. alakulatának otthonába látogatnak majd.