2020.10.09. Mérkőzés
Az utánpótláskorú veszprémi fiatalokkal felálló házigazda Practical VLS 5-0-s vereséget szenvedett a másodosztályú Szeged ellen szerdán, így búcsúzott a Magyar Kupától.
Helytálltak, de búcsúztak a veszprémi fiatalok

Focibarátnak még csak véletlenül sem nevezhető időjárási körülmények között, szitáló esőben léptek pályára szerda délután a Practical VLS játékosai a Magyar Kupa hatodik fordulójában. Az NB II-es Szeged elleni hazai összecsapást korábban már elhalasztották a veszprémiek pozitív koronavírus-tesztjei miatt, ezúttal azonban már mindenki egészséges volt, nem volt akadálya a mérkőzésnek.

A Practical kezdő tizenegyére pillantva szembesülhettünk azzal, hogy a kupamérkőzés jegyében több feltörekvő fiatal is bizonyítási lehetőséghez jutott, ugyanakkor a másodedző, Gunther Zsolt is keretbe került. A kispad mellől azonban ezúttal Pető Tamás helyett az utánpótláskorúakkal foglalkozó Farkas László irányította a bakonyiakat.

Már az első tíz percben jókora mezőnyfölényt alakítottak ki a rangosabb osztályban szereplő csongrádiak, akik Takács révén a vezetést is megszerezték a hetedik minutumban (0-1). A veszprémi fiatalok azonban nem riadtak vissza a megpróbáltatástól: küzdöttek lelkiismerettel a továbbiakban is. Úgy tűnt, hogy az első játékrészben nem változik már az eredmény, azonban Sárossy öngóljával megduplázott vendég fórral vonultak pihenőre a felek (0-2).

A szünet után egy-kettőre megszerezte harmadik találatát a Szeged: Dobos két perc után betalált (0-3). Innentől fogva már egyértelműen a tisztes helytállás volt a célja a Practicalnak, a fiatalok játékosok hozzáállást nem érhette panasz.

Becsületgólt azonban így sem sikerült szerezniük a Farkas-tanítványoknak, akiknek hálójába a lefújást megelőzően Grumics kétszer is betalált ezzel egyúttal beállítva az 5-0-s szegedi sikert, amely továbbjutást jelentett a csongrádiaknak.

Labdarúgó Magyar Kupa, 6. forduló:
Practical VLS–Szeged-Grosics Akadémia 0-5 (0-2)
Veszprém, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Sipos (Szalai B., Bognár L.)
Practical VLS: Molnár B. - Burdi, Schőnig, Keresztes (Szűcs, 73.), Nagy Á., Leidl (Török, 61.), Róth (Herczeg, 61.), Gunther, Jánó (Bóka, 81.), Sárossy, Babos (Babai, 81.)
Vezetőedző: Farkas László
Szeged: Takács J., - Ódor, Bitó (Mohl, 46.), Pejovic, Germán, Gajdos (Jovanovics, 46.), Moga (Szilvási, 46.) Takács T. (Grumics, 46.), Oláh, Simon, Géczi (Dobos, 46.)
Vezetőedző: Dobos Barnabás
Gólszerzők: Takács (7.), Dobos (47.) Grumics (66., 86.) ill. Sárossy (43. - öngól)