2020.10.18. Mérkőzés
Sorozatban negyedik egálját jegyezte a labdarúgó NB III-ban a Practical VLS, amely vasárnap délután a megyei nagy rivális Balatonfüreddel sem jutott dűlőre.
Nem hirdettek győztest a megyei rangadón

Hétvégén az idei kiírás tizennegyedik fordulójához érkezett a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság, amelyben városunk együttese, a Practical VLS is szerepel. Pető Tamás csapata vasárnap délután megyei presztízsrangadóra készült, hiszen a nagy rivális Balatonfüredet látta vendégül közel félezres publikum előtt a Városi Stadionban.

A találkozó egyperces gyászszünettel vette kezdetét: a veszprémi labdarúgás legendás alakjára, a közelmúltban elhunyt Belső Lászlóra emlékezték a felek, akire anno alapemberként számítottak a megyeszékhely NB I-be jutó labdarúgócsapatában.

Jó iramban vette kezdetét az összecsapás: az első találatra kevesebb mint harminc percet kellett várni. Egy bal oldali vendég szöglet után az exveszprémi Szabó Bencéhez került a labda, aki sikerrel tudta átemelni a játékszert Nagy Zoárdnak.

Utóbbi magasra emelkedve az elalvó hazai védők felett nyugodtan fejelhetett a Practical kapujának jobb oldalára, amellyel egyúttal a félidei eredményt is beállította (0-1).

Az öltözőből visszatérve továbbra is motivált játékot produkált VLS. Az ötvenedikben jártunk, amikor a fürediek tizenhatosán belül egymás után többször is bombázott a Pető-csapat, de a kapu helyett végül egy vendég kézfejen csattant a labda: büntető következett, amelyet Major Norbert magabiztosan helyezett a kapu jobb oldalára (50. perc: 1-1).

Egy perccel később azonban érkezett a meglepetés: egy előrevágott labda ugyanis a csapatkapitány Somogyi Richárd fején megcsúszva Szabó Bencéhez került, aki húsz méterről bombázott a veszprémiek kapujába huszonkét méterről (1-2).

A Pető-csapat ezt követően mindent egy lapra feltéve folyamatosan támadásokat indított, ugyanakkor a befejezések rendre pontatlanra sikeredtek. A beszoruló vendégek húzták is az időt, de a korrekt játékvezetés sem maradt el: öt perc hosszabbítás következett.

Ami végül a szerencsésen végződött a házigazda számára, ugyanis a tóparti Burucz hazafejelt labdája végül a fürediek kapujában kötött ki, amelynek köszönhetően 2-2-re végződött a megyei derbi.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 14. forduló:
Practical VLS–Balatonfüredi FC 2-2 (0-1)
Veszprém, Városi Stadion, 450 néző. Vezette: Juhász.
Practical VLS: Deczki – Dobsa, Gulyás, Major, Pavlitzky (Keresztes, 69.), Gálfi, Somogyi, Róth (Molnár B., 46.), Kovács D., Vass, Krebsz (Rédling, 46.). Vezetőedző: Pető Tamás.
Balatonfüredi FC: Berta – Géringer, Nagy Z. (Pápai, 71.), Imre, Csikós, Schillinger, Burucz, Szalai, Bartha (Bene, 69.), Szabó B. (Tetézi, 92.), Tamás (Markó, 69.). Vezetőedző: Borgulya István.
Gólszerzők: Major (50., - büntetőből), Burucz (95., - öngól), ill. Nagy Z. (26.), Szabó B. (51.),
Kiállítva: Csikós (65. - második sárgával).

A Practical VLS annak a reményében utazik október 25-én a BKV Előre otthonába, hogy véget vessen döntetlen-szériájának.