2022.03.20. Mérkőzés
A Practical VLS emberhátrányban is 3-1-re diadalmaskodott a Gyirmót II. csapatának otthonában a labdarúgó NB III vasárnapi derbijén.
Galacs triplájával nyert a VLS

A nemzeti III. osztályú labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjának harmadik helyén álló Veszprém vasárnap a Gyirmót II. gárdájának otthonában vendégeskedett. A huszonhatodik fordulónak komoly tétje is volt, hiszen Pető Tamás gárdájának újabb három pontot kellett szereznie ahhoz, hogy tapadhasson az élcsapatokra.

Remekül kezdtek a vendégek: Galacs Erik jóvoltából már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Veszprém. Sőt, nem sokkal később Galacs ismét eredményesen tüzelt, így már kétgólos volt a VLS előnye (23. perc: 0-2). A házigazda viszont nem adta fel: Herjeczkinek még a félidei szünetet jelző sípszót megelőzően sikerült szépítenie (1-2).

A fordulást követően ismét a vendégek léptek fel kezdeményezőbben: az ötvenegyedikben Galacs megszerezte a veszprémiek, egyúttal önmaga harmadik találatát (1-3). Pár perccel később Schőniget viszont kiállították, így a Practical emberhátrányba került. A folytatásban minden erejét bevetette a Gyirmót II., ám a VLS védelmén nem lehetett fogást találni. Több találat nem esett a derbin, a Veszprém megérdemelt győzelmet aratott.

A Pető Tamás irányította Practical VLS továbbra is harmadik helyen áll a bajnokságban, és tovább küzdhet a bajnoki cím megszerzéséért is.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 26. forduló:
Gyirmót II.–Practical VLS 1-3 (1-2)
Győr, ALCUFER Stadion. Vezette: Jakab (Király, Deme).
Gyirmót II.: Iváncsics – Csörgő, Széles, Kovács Do. (Jakab, 86.), Bagó, Lázár, Mayer, Ominger (Somogyi-Bakos, 86.), Wágenhoffer (Nagy K., 71.), Herjeczki, Kirják.
Vezetőedző: Polyák Gábor.
Practical VLS: Héninger – Dobsa, Schőnig, Gulyás, Galacs (Keresztes, 78.), Somogyi, Kovács Dá., Baldauf (Babos, 92.), Rédling, Krebsz (Bakó, 46.), Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Herjeczki (45.), ill. Galacs (6., 23., 51.)
Kiállítva: Schőnig (56.)