2022.05.05. Mérkőzés
A Pető Tamás irányította veszprémi labdarúgócsapat emberhátrányban 3-2-re nyert a Kaposvár vendégeként az NB III hétközi mérkőzésén, így a harmadiknál rosszabb helyen már biztosan nem zárja az évet.
Bebiztosította harmadik helyét a Practical VLS

A Practical VLS annak a reményében utazott szerdán a Kaposvár otthonába, hogy esetleges győzelmével bebiztosítja harmadik helyét a labdarúgó NB III nyugati csoportjában. A veszprémiek az elmúlt kiírásban szintén felállhattak a dobogó harmadik fokára.

Jól kezdtek a vendégek, Kovács Dániel már az ötödik percben eredményes volt (0-1). A házigazda ugyanakkor nem tört meg, a huszadikban sikerült is egyenlítenie Bíró Dominik révén. A szünetet jelző sípszóig több találat nem esett.

A második felvonás piros lappal indult: a bakonyiak kapusa, Bonnyai szabálytalankodott. A játékvezető büntetőt is ítélt, amelyet Mayer könyörtelenül értékesített (2-1).

Hiába az emberhátrány, Pető Tamás tanítványai mesés küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Kovács Dániel önmaga második góljával egalizált, a kegyelemdöfést pedig Molnár Balázs adta meg a házigazdának a hatvankilencedik percben (végeredmény: 2-3).

A VLS idei huszonnegyedik diadalával bebiztosította harmadik helyét a bajnokságban. Matematikailag akár még a bajnoki cím, valamint a második helyezés is elérhető a Veszprémnek, de bárhogy nézzük, az újabb bronzérem is nagyszerű eredmény.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 34. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC–Practical VLS 2-3 (1-1)
Kaposvár, Rákóczi Stadion. Vezette: Kovács G. P. (Ring, Nagy M.)
Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos, Pintér, Bíró (Orsós, 75.), Mayer, Borbély (Kondor, 61.), Ekker, Zólyomi (Czuczi, 66.), Kálmán (Harsányi, 75.), Gál, Böndi.
Vezetőedző: Nagy Tamás.
Practical VLS: Bonnyai – Dobsa, Gulyás, Galacs (Major, 54.), Somogyi, Kovács D., Varga (Vass, 54.), Baldauf (Molnár, 61.), Rédling (Gálfi, 61.), Krebsz (Héninger, 48.), Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Bíró (20.), Mayer (48. – büntetőből), ill. Kovács D. (5., 65.), Molnár (69.)
Kiállítáva: Bonnyai (47.)