2022.05.08. Mérkőzés
A házigazda Practical VLS 2-2-es döntetlent játszott a bajnoki címért küzdő fővárosi BVSC csapatával a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján.
A ráadásban mentett pontot a VLS

Az már az előző körben eldőlt, hogy a veszprémi labdarúgók nem zárhatják a harmadiknál rosszabb helyen az NB III idei kiírását. Pető Tamás tanítványai így teher nélkül készülhettek a közvetlen riválisuk, a jó erőt képviselő BVSC elleni vasárnap délutáni bajnokira.

A vezetést a vendégeknek sikerült megszerezniük Kokenszky találatával (28. perc: 0-1). Nem örülhettek viszont sokáig a fővárosiak: pár pillanattal később ugyanis Kovács egyenlített (30. perc: 1-1). A szünetig már nem esett gól egyik oldalon sem.

A második felvonásban továbbra is keményen egymásnak feszültek a felek. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, de az újabb gól egészen a hetvenharmadik percig váratott magára: Erdélyinek sikerült bevennie a hazai kaput (1-2).

Úgy tűnt, a BVSC mindhárom pontot elviszi Veszprémből, ám a bakonyiak a hosszabbításban is lelkiismeretesen küzdöttek, amelynek meg is lett az eredménye. A kilencvenkettedik percben Major volt eredményes, aki eldöntötte a találkozó sorsát (végeredmény: 2-2).

A Practical VLS jövő vasárnap (17.00) Nagykanizsán lép majd pályára.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 35. forduló:
Practical VLS–BVSC-Zugló 2-2 (1-1)
Veszprém, Városi Stadion. Vezette: Bucsai (Szabó D., Nagy V.)
Practical VLS: Héninger – Dobsa, Gulyás, Galacs (Major, 59.), Gálfi (Molnár M., 59.), Somogyi, Kovács D., Baldauf (Varga M., 73.), Vass, Krebsz (Rédling, 73.), Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás
BVSC-Zugló: Kovács B. – Nagy J., Szalánszki (Frőhlic, 84.), Kokenszky, Szilágyi, Batizi-Pócsi (Májer, 60.), Géringer, Balogh M., Tóth K., Takács Zs., Fisli (Erdélyi, 70.).
Gólszerzők: Kovács D. (30.), Major (92.), ill. Kokenszky (28.), Erdélyi (73.)