2022.09.01. Mérkőzés
A listavezető Practical VLS 1-0-ra nyert az elmúlt idényben még magasabb osztályban szereplő III. Kerület ellen a labdarúgó NB III hétközi rangadóján.
Hatból hat – a bajnokesélyest is felülmúlta a VLS

Az idény eddigi legnagyobb jelentőséggel szolgáló mérkőzése várt szerda délután a veszprémi labdarúgócsapatra. A Pető Tamás irányította gárda a bajnokesélyes, az előző kiírásban még a másodosztályban szereplő fővárosi III. Kerületet fogadta Ajkán az NB III hatodik fordulójában.

Az első játékrészben keményen egymásnak feszültek a felek, ám a Veszprém remek védekezéssel rukkolt elő, amelyen a vendégek nem tudtak fogást találni (félidei részeredmény: 0-0).

A fordulás után teljes mértékben átvette az irányítást a VLS. Több lehetősége is adódott a bakonyiaknak a gólszerzésre, ám az első találat csak a 84. percben esett: a góllövőlista vezetője, Major Norbert talált be, aki mint kiderült, végül a rangadó sorsát is eldöntötte (végeredmény: 1-0).

A Practical VLS a szó szoros értelmében szenzációsan rajtolt az idei kiírásban: a listavezető veszprémiek mind a hat mérkőzésüket megnyerték úgy, hogy egyetlen alkalommal zörrent a hálójuk.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 6. forduló:
Practical VLS–III. Kerület TVE 1-0 (0-0)
Ajka, Városi Stadion. Vezette: Molnár A. (Vörös, Jakab)
Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Molnár B. (Végh, 61.), Major (Lőrincz, 88.), Somogyi, Varga (Iszlai, 46.), Baldauf (Tóth, 79.), Horváth, Krebsz (Gálfi, 46.), Zachán.
Vezetőedző: Pető Tamás.
III. Kerület: Szmola – Kokenszky (Tóth, 61.), Elek, Fejes, Preklet (Opafszky, 71.), Egerszegi, Vankó (Pócsik, 61.), Lapu (Hegedüs, 90.), Kozics, Suszter, Barczi (Kirják, 71.)
Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Major (84.)