2023.05.15. Mérkőzés
A házigazda Practical VLS 1-0-ra nyert a Komárom ellen a labdarúgó NB III vasárnap esti, utolsó előtti fordulójában Ajkán. Miután a Tatabánya 6-1-re kikapott a Nagykanizsa otthonában, Pető Tamás csapata a tabella első helyéről várhatja a jövő heti aranyrangadót!
Egy fordulóval a vége előtt élre állt a VLS!

Utolsó előtti fordulójához érkezett a nemzeti III. osztályú labdarúgó-bajnokság, amelynek nyugati csoportjában – a listavezető Tatabánya mögött egyetlen ponttal lemaradó – Practical VLS a középmezőnyben helyet foglaló Komáromot látta vendégül vasárnap az ajkai sportcentrumban.

Pető Tamás csapata annak a reményében lépett pályára, ha pontot szerez, akkor jövő hétvégén biztosan versenybe szállhat a bajnoki címért a Tatabányával, amelyre egyébként ebben a körben is kemény ütközet várt, hiszen a harmadik helyen álló Nagykanizsához látogatott.

A veszprémiek motiváltan léptek pályára, ám mindez a Komárom gárdájáról is elmondható volt: az első felvonásban mindkét fél előtt akadtak lehetőségek, ugyanakkor befejezések rendre pontatlanok voltak (félidei részeredmény: 0-0)

A második felvonás 58. percében viszont megtört a jég: a vendégek a saját tizenhatosukon belül szabálytalankodtak, amelyért a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. Balázs állt oda, aki hidegvérrel lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát (1-0). A folytatásban az egyébként remekül védekező Veszprém irányította a mérkőzést, de a lefújásig több találat már nem esett (végeredmény: 1-0).

Miután a listavezető Tatabánya 6-1-re kikapott a Nagykanizsa otthonában, Pető Tamás együttese átvette a vezetést a bajnokságban a jövő vasárnapi (17.00) aranyrangadó előtt, amelyet a pápai Perutz Stadionban rendeznek majd.

A VLS előnye jelenleg két pont a Tatabánya előtt, tehát akár egy döntetlen is elegendő a veszprémieknek ahhoz, hogy osztályozót játszhassanak az NB II-es tagságért: a párosítások első meccsét május 28-án, a másodikat június 4-én rendezik.

Férfi labdarúgó NB III Nyugati csoport, 37. forduló:
Practical VLS – Komárom VSE 1-0 (0-0)
Ajka, Városi Stadion. Vezette: Szommer (Hovanecz, Czeglédi)
Practical VLS: Héninger – Balogh M., Iszlai (Bartusz, 46.), Zachán, Molnár B., Balázs (Varga, 79.), Gálfi, Somogyi R., Baldauf, Horváth H., Krebsz.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Komárom VSE: Bánfalvi – Szabó B., Nagy T., Tóth Gy., Köles, Molnár M. (Maka, 79.), Szénási, Horváth M., Sandal, Hajnal, Nagy Z. (Nagy L., 65.)
Vezetőedző: Nagy Gábor.
Gólszerző: Balázs (58. – büntetőből)

A lefújást követően a VLS vezetőedzője, Pető Tamás azt nyilatkozta lapunknak, tudta, hogy nehéz mérkőzés vár a csapatára, ám a befeketett munka végül meghozta gyümölcsét. Hangsúlyozta, a jövő hétvégi rangadón szintén a győzelem lesz a cél, a döntetlen szóba sem jöhet.

Az aranyrangadó részletei:

2023. május 21., vasárnap 17.00
Practical VLS – Opus Tigáz Tatabánya
Helyszín: Perutz Stadion, Pápa