2023.05.20. Egyéb
Óriási lehetőség kapujában áll a Practical VLS Veszprém labdarúgó-csapata, amely vasárnap, a pontvadászat utolsó fordulójában a bajnoki címért száll harcba a második helyen álló Tatabányával
A bajnoki cím a tét

A VLS Veszprém vasárnap megkoronázhatja egész éves nagyszerű teljesítményét, hiszen amennyiben legyőzi legfőbb riválisát, az Opus Tigáz Tatabányát, úgy megnyeri az NB III-as bajnokságot és az aranyérem mellett osztályozót játszhat az NB II-be való feljutásért.

- Nem volt könnyű idáig eljutni, többször voltak hullámvölgyeink, de úgy gondolom, az a rengeteg munka, amit belefektettünk ebbe az idénybe, most meghozta gyümölcsét – kezdte Pető Tamás, csapatunk vezetőedzője.

A tabellát látva megállapíthatjuk, valóban a mezőny két legjobbja csatázik a bajnoki címért. A Tatabánya eddig 28 alkalommal hagyta el győztesen a pályát, ötször döntetlenre végzett, négyszer kikapott, vagyis 89 pontot gyűjtött. A gólaránya 75-33. A Veszprém szintén 28-szor nyert, hét iksz szerepel a neve mellett és mindössze kétszer maradt alul. Ez 91 pontot jelent a VLS-nek. A gólaránya is valamivel jobb: 80-22. Ez azt is jelenti, hogy nekünk, veszprémieknek, mér a döntetlen is elég az aranyhoz.

- Aki azt hiszi, hogy megelégszünk az egy ponttal, az nagyon téved. Mi nyerni akarunk, ahogy eddig minden találkozón. Nem hiszem, hogy a srácoknak plusz motiváció kell erre az összecsapásra. Mindannyian jól tudják, ez a meccs sokak pályafutását befolyásolhatja pozitívan. Ettől függetlenül nem szeretném, ha a győzni akarás görcsösséget szülne. Igyekeztünk egész héten úgy készülni, ahogy eddig is – hangsúlyozta a szakmai vezető.

Pető Tamás kiemelte, ugyan jó csapat a Tatabánya, több remek játékossal a soraiban, de ősszel sokkal stabilabban futballozott, mint a tavasszal.

- Az semmiképpen sem segít nekünk, hogy nem Ajkán, hanem Pápán rendezzük a mérkőzést. Ajkát már megszoktuk, belaktuk. S láttam, hogy Pápán is remek körülmények fogadnak majd minket, mégis idegen lesz a környezet. Az is igaz, hogy emiatt nem aggódom, egész évben albérletben játszottunk, a fiúk már hozzászoktak ehhez. Nem ezen fog múlni – folytatta.

Azon viszont sok múlhat a tréner szerint, hogy tanítványai is látják, érzik, saját bőrükön tapasztalják majd, milyen sokan szeretik a focit Veszprémben és milyen sokan támogatják őket. Az előzetes hírek szerint, több százan készülnek a vármegyeszékhelyről Pápára szurkolni. A társegyesület, a VFC USE pedig felvonultatja szinte az összes utánpótláscsapatát, hogy a fiatalok is csatlakozzanak a szurkolókhoz.

- Szerintem ez a fokozott érdeklődés mindenképpen feldobja majd a srácokat is. Nagyon bízom a csapatomban és tudom, hogy képesek bármire. Egyetlen célunk maradt: nyerni vasárnap!