2023.06.04. Mérkőzés
A Practical VLS 1-0-s vereséget szenvedett a Nyíregyháza Spartacus FC otthonában a labdarúgó NB II vasárnap esti osztályozóján. Miután az első mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult, összesítésben is a Nyíregyháza bizonyult jobbnak, azaz megőrizte NB II-es pozícióját.
Szívvel-lélekkel küzdött a VLS, de egy góllal alulmaradt

Egyetlen, de az eddigi legnehezebb lépés választotta el a labdarúgó NB III nyugati csoportjának bajnokát, a Practical VLS-t attól, hogy „újkori” történelmet írjon: a veszprémiek vasárnap este a Nyíregyháza vendégeként Kisvárdán léptek pályára az NB II-es osztályozó visszavágóján.

A múlt hétvégi, ajkai mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult, így ezúttal Pető Tamás együttesének mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy jövőre már egy szinttel magasabban bizonyíthasson. A vendégek keretéből Iszlai Bence sérülés miatt továbbra is hiányzott, Bakos Zsombor azonban felépült.

A házigazda kezdte jobban a találkozót: egy letámadást követően a tizenhatos vonalánál helyezkedő Csősz elé került a labda, aki nem tétlenkedett, azonnal bombázott. A játékszer a lövést követően megpattant a gyepen, így Héninger számára esély sem volt a védésre (9. perc: 1-0).

A folytatásban mezőnyfölényben futballozott a Nyíregyháza: a huszonharmadikban Adamcsek duplázhatott volna, de a hosszú alsó felé tartó labdáját Héninger bravúrral hárította. Ezt követően Pető Tamás cserére szánta el magát: a védő Baloghot a házi gólkirály Major váltotta.

A játék némileg kiegyenlítettebbé vált, de lényeges helyzetet nem sikerült kialakítania a veszprémieknek: a szünetig több találat nem esett, 1-0-s részeredménnyel vonultak pihenőre a felek.

A szünetben kettőt is cserélt a veszprémiek trénere, Pető Tamás: Balázs helyére Bartusz, Takács pozíciójába Molnár érkezett.

A fordulás után felélénkült a VLS támadójátéka: a veszprémiek előszeretettel próbálkoztak távolról is. Az ötvenötödikben Gálfi közel harminc méterről is bátor volt: Hegedüsnek nagyot kellett nyújtózkodnia. Gálfi nem sokkal később a szélről is előtte, de akkor a kapu fölé vágódott a labda.

A nyíregyháziak észleltek, Kovácsréti ígéretes helyzetbe is került, ám Dobsa blokkolta a lövését. Húsz perccel a vége előtt Major próbálkozása levágódott a hazai védőkről, így szöglet következett. Az akció ugyanakkor nem úgy sült el, ahogy a vendégek remélték.

A beadást követően zavarták egymást a bakonyiak, ezért Kovácsréti egy az egyben elindulhatott Héninger kapuja felé. A hazai labdarúgó lőhetett is volna, de az utolsó pillanatban a passz mellett döntött: a labda viszont nem jutott el társához, Baldauf ugyanis „olvasta” szándékát.

A nyolcvanadikban Krebsz helyére Bakos érkezett. A hazaiak teljesen visszaálltak, a hajrában szinte már csak a védekezésre összpontosítottak. Gálfi ismét megtornáztatta távolról Hegedüst, de hiába a lelkes küzdőszellem, a Nyíregyháza állta a sarat. Hat perc hosszabbítás után sem sikerült egyenlítenie az NB III-as bajnok.

A Practical VLS szívvel-lélekkel küzdött, végül azonban 1-0-ra alulmaradt a tízszer nagyobb költségvetéssel rendelkező Nyíregyházával szemben, amely így jövőre is az NB II-ben szerepelhet.

Az osztályozó-párharc során Pető Tamás együttese bizonyította, magasabb osztályban is megállná a helyét, illetve, hogy kevés pénzből is lehet minőségi labdarúgást folytatni.

Férfi labdarúgó NB II-osztályozó, 2. mérkőzés:
Nyíregyháza Spartacus FC – Practical VLS Veszprém 1-0 (1-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion. Vezette: Bogár (Tóth II., Vígh-Tarsonyi)
Nyíregyháza Spartacus FC: Hegedüs – Szokol, Baki (Gál, 79.), Gengeliczki, Kiss Á. (Pataki, 69.) – Pekár (Farkas, 79.), Csősz – Gresó (Jánvári, 79.), Szerető (Oláh, 83.), Kovácsréti – Adamcsek.
Vezetőedző: Lengyel Roland.
Practical VLS Veszprém: Héninger – Krebsz (Bakos, 80.), Balogh (Major, 29.), Dobsa, Zachán – Baldauf, Somogyi – Gálfi, Horváth H., Balázs (Bartusz, 46.) – Takács M. (Molnár B., 46.).
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerző: Csősz (9.)
A következő idényben az NB II-ben szerepelhet: Nyíregyháza Spartacus FC