2023.07.30. Mérkőzés
A Practical VSC 2-2-es döntetlent játszott a házigazda Komárommal a labdarúgó NB III vasárnapi, idénynyitó találkozóján.
Döntetlennel kezdett a címvédő Veszprém

A címvédő Practical VSC vasárnap kora este a Komárom VSE otthonában nyitotta meg a labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjának 2023/2024-es kiírását. Pető Tamás kezdőcsapatában rögvest helyet is kapott több frissen igazolt labdarúgó: a kapuban Kovács Martin, a mezőnyben Kószás Krisztián és Tömösvári Bálint készült bizonyítani.

Remekül kezdtek a vendég veszprémiek, akik Bartusz Dániel jóvoltából már a ötödik percben vezetéshez jutottak (0-1). Nem sokkal később azonban érkezett az egyenlítő találat: Oláh László volt eredményes. A házigazda magára talált, amelynek még a szünet előtt fordítás lett a vége (félidei részeredmény: 2-1).

A második felvonásban a címvédő fürgén egalizált: Major higgadtan értékesítette az adódó lehetőséget (54. perc: 2-2). A folytatásban a VSC irányította a derbit, ugyanakkor a lefújásig már nem esett több találat (végeredmény: 2-2).

Pető Tamás együttese tehát döntetlennel rajtolt a bajnokságban.

A Practical VSC augusztus 2-án, szerdán 17.30-kor a pápai Perutz Stadionban a Szombathelyi Haladást látja majd vendégül.

Férfi labdarúgó NB III, Észak-nyugati csoport, 1. forduló:
Komárom VSE – Practical VSC 2-2 (2-1)
Molaji Sporttelep. Vezette: Juhász (Deme, Czeglédi)
Komárom VSE: Maszlavér – Szabó B., Nagy T., Köles, Popovics (Tímári, 59.), Irmes (Nagy L., 70.), Molnár M., Kalmár (Szecsődi, 77.), G. Bíró, Oláh, Nagy Z.
Practical VSC: Kovács M., Zachán, Kószás, Molnár B. (Szabó K., 79.), Major, Tömösvári, Somogyi, Bartusz (Volter, 57.), Baldauf, Horváh H. (Dömötör, 57.), Krebsz.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Oláh (15.), Nagy Z. (34.), ill. Bartusz (5.), Major (54.)

Így értékelte a látottakat

Pető Tamás, a VSC vezetőedzője: – A saját dolgunkat nehezítettük meg azzal, hogy a gyors gólszerzésünket követően hagytuk érvényesülni a riválisunkat. A második játékrészre visszatért a lendületünk, de fordítanunk már nem sikerült. Nem csüggedünk, a következő körben már három pontot akarunk szerezni!