2023.08.03. Mérkőzés
A címvédő veszprémiek 2-0-s sikert arattak a vendég szombathelyiek felett a labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjának szerda esti, második fordulójában.
Magabiztos győzelmet aratott a Practical VSC

Az elmúlt vasárnapi, a Komárom otthonában elért 2-2-es idénynyitó döntetlen után Pető Tamás csapata annak a reményében fogadta a Szombathely csapatát, hogy megszerzi idei első győzelmét. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a pályagondokkal küszködő veszprémiek az őszi szezonban még biztosan Pápán látják vendégül riválisaikat, miután Ajkán és Füreden sem tudták fogadni őket.

A VSC kezdőjében ezúttal is ott voltak a frissen igazolt játékosok: a kapuban Kovács, a támadószekcióban Kószás és Tömösvári. Nem kellett sokat várni a házigazda első találatára: Bartusz már a tizenötödikben eredményes volt. Magabiztosan futballozott a Practical, amely végül a szünetre is előnnyel vonulhatott (félidei részeredmény: 1-0).

A fordulás után Kószás először volt eredményes Veszprém-mezben (63. perc: 2-0). A vendégek lelkiismeretesen küzdöttek, de a vendéglátó védelmén nem lehetett rést találni. Pető Tamás alakulata egészen a lefújásig őrizte fórját, megszerezve ezzel mindhárom pontot a mérkőzésen (végeredmény: 2-0).

A Practical VSC jövő vasárnap (11.00) az ETO Akadémia vendége lesz a bajnokságban, de előtte még, most szombaton (19.00) a Celldömölk otthonában lép pályára a Veszprém Magyar Kupa-mérkőzésen.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 2. forduló:
Practical VSC – Szombathelyi MÁV Haladás VSE 2-0 (1-0)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Juhász (Imrö, őegedüs)
Practical VSC: Kovács M. – Zachán, Kószás, Molnár B., Major, Tömösvári (Szabó K., 77.), Somogyi, Bartusz, Baldauf (Volter, 68.), Dömötör (Horváth H., 68.), Schőnig.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Szombathely: Horváth B. – Buzás, Varga M. (Szenczi, 63.), Szabó M. (Hende, 86.), Varga Cs., Horváth M., Kovács B. (Tóth M., 46.), Balogh (Árvay, 80.), Németh, Pap, Ferencz.
Vezetőedző: Szenczi Imre.
Gólszerzők: Bartusz (15.), Kószás (63.)

Pető Tamás, a veszprémiek vezetőedzője a lefújást követően elégedetten értékelt portálunk megkeresésére. A tréner úgy fogalmazott, csapata megérdemelt diadalt aratott, játékosai címvédőhöz méltóan szerepeltek.