2023.08.05. Mérkőzés
A Practical VSC 2-0-ra nyert a Vas vármegyei élvonalban szereplő Celldömölk vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa szombat esti mérkőzésén, így továbbjutott a sorozat második fordulójába.
Kétgólos győzelem, továbbjutás a kupasorozatban

A labdarúgó NB III címvédője, a Practical VSC szombaton immár a Magyar Kupában is megkezdte idei szereplését: a veszprémiek a Vas vármegyei I. osztályban szereplő Celldömölk otthonába látogattak az első körben.

A kezdő sípszót követően a VSC rögvest magához ragadta az irányítást: magabiztosan futballozott. Labdabirtoklás tekintetében is a vendégek irányába billent a mérleg, ám találat egyik oldalon sem esett (félidei részeredmény: 0-0).

A fordulást követően azonban megtört jég: a frissen igazolt Bach Botond jóvoltából a Practical megszerezte a vezetést (62. perc: 0-1). Nem sokkal később a hazaiak egy öngólt is összehoztak: Szuhról pattant a labda a celldömölki kapuba (70. perc: 0-2).

A Veszprém egészen a lefújásig fölényben futballozott, így megőrizte kétgólos előnyét (végeredmény: 0-2). Pető Tamás együttese továbbjutott a sorozat második fordulójába, amelyet a szövetség augusztus 26-27-én rendez majd.

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló:
Celldömölki VSE – Practical VSC 0-2
Celldömölki Sporttelep. Vezette: Iványi (Jakab, Aczél)