2023.09.17. Mérkőzés
A Practical VSC hosszabbítás után 4-2-re nyert a vendég Komárom ellen, így továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb harminckét csapata közé.
Hatgólos meccsen, hosszabbítás után jutott tovább a Practical VSC

A felek a labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjának első fordulójában már találkoztak egymással, akkor az idegenbeli találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. Szombaton délután a Magyar Kupa legjobb hatvannégy csapata között már a Veszprém fogadta a Komáromot.

Az első játékrészben a Practical VSC irányított, de találat egyik oldalon sem esett. A fordulást követően azonban megtört a jég: Volter révén vezetést szerzett a házigazda, majd Bartusz értékesített büntetőjével meg is duplázta előnyét Pető Tamás együttese (59. perc: 2-0).

A hajrában ugyanakkor tartogatott még meglepetéseket a találkozó. A nyolcvanötödikben a vendégek is tizenegyeshez jutottak, amelyet Sandal gólra is váltott. Rosszul érintette a találat a veszprémieket, ugyanis egy perccel később Szecsődi ki is egyenlített (2-2). Jöhetett a hosszabbítás!

A hazaiak feltűnően jól bírták erővel, tudatosan, megfontoltan futballoztak, amelynek meg is lett az eredménye: Dobsa jóvoltából ismét a VSC vezetett. Úgy tűnt, 3-2 lesz a vége, ám Szabó a százhuszonegyedikben végleg eldöntötte a találkozó és a továbbjutás sorsát (végeredmény: 4-2).

A Practical VLS győzelmével a kupasorozat legjobb harminckét csapata közé kvalifikálta magát.

    A negyedik forduló sorsolását hétfőn tartják.

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló:
Practical VSC – Komárom VSE 4-2 (2-2, 0-0)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Juhász (Urbán, Turi)
Practical VSC: Kemenes – Zachán (Krebsz, 76.), Kószás, Molnár B. (Udvardi, 70.), Tömösvári (Major, 54.), Bartusz (Szabó K., 70.), Volter, Urbán (Dobsa, 98.), Baldauf, Dömötör (Horváth H., 54.), Schőnig.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Komárom VSE: Bánfalvi – SzabóB. (Tóth, 106.), G. Bíró, Sandal, Köles, Irmes (Jankovics, 67.), Wágenhoffer. Szénási, Harangozó (Szecsődi, 60.), Nagy Z., Popovics.
Gólszerzők: Volter (54.), Bartusz, (59. – büntetőből), Dobsa (106.), Szabó K. (121), ill. Sandal (85. – büntetőből)), Popovics (86.)