2023.10.16. Mérkőzés
A címvédő veszprémiek öt perc alatt 2-0-s előnyre tettek szert, ám a házigazda Tatabánya rendezte sorait és döntetlenre mentette a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóját.
Döntetlen a Tatabánya–Veszprém rangadón

A Practical VSC vasárnap délután a nagy rivális Tatabánya otthonába látogatott, amely ellen a tavalyi „bajnoki fináléban” 2-2-es döntetlent ért el. Az egál akkor elegendő volt Pető Tamás csapata számára a bajnoki cím megszerzéséhez, ám ezúttal mindhárom pont kulcsfontosságú volt.

A bakonyiak az idei kiírást tekintve a legjobb rajtjukat produkálták a derbin: Baldauf már az első percben eredményes volt, néhány minutummal később pedig Major is betalált (5. perc: 2-0).

A Tatabánya akár össze is omolhatott volna, ám a házigazda összeszedte magát és a szünet előtt még szépítenie is sikerült Szalánszki jóvoltából (félidei részeredmény: 1-2).

A fordulás után ismét a tatabányaiak örülhettek: Kiprich megszerezte az egyenlítő találatot (51. perc: 2-2). A folytatásban többször is veszélyeztetett a Veszprém, de több gól már nem esett, akárcsak a tavalyi idény végén, ezúttal is 2-2-es döntetlennel zárult a rangadó.

Pető Tamás együttese október 22-én (13.00) a Csornát fogadja majd Pápán.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 11. forduló:
OPUS TIGÁZ Tatabánya – Practical VSC 2-2 (1-2)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion. Vezette: Kovács G. (Ring, Nagy V.)
Tatabánya: Lóth – Árvai, Krupánszki, Molnár (Hajas, 63.), Soltész, Szegleti (Katona, 63.), Kiprich, Szalánszki (Kocsis, 83.), Letenyei, Székely, Forró (Kovács, 77.)
Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Veszprém: Kovács M. – Dobsa, Zachán, Kószás, Molnár (Volter, 73.), Major, Tömösvári (Kun, 64.), Somogyi, Bartusz, Baldauf, Horváth H.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Szalánszki (38.), Kiprich (51.), ill. Baldauf (1.), Major (5.)