2024.03.25. Mérkőzés
A Practical VSC 1-0-ra nyert a Balatonfüredi FC vendégeként a labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjának vármegyei rangadóján. Az egyetlen, győztes találatot a nemzeti góllövőlista éllovasa, Bartusz Dániel szerezte.
A Practical VSC nyerte a vármegyei rangadót

A címvédő Practical VSC idei tizennegyedik győzelme reményében látogatott vasárnap délután vármegyei riválisa, a Balatonfüred otthonába a labdarúgó NB III huszonegyedik fordulójában.

A veszprémiek a tabella második helyéről, míg a fürediek a hetedik pozícióból várhatták az összecsapást, amelynek az őszi „odavágóján” 2-1-re diadalmaskodott Pető Tamás együttese.

Az első perctől fogva keményen egymásnak feszültek a csapatok: helyzetek mindkét oldalon bőséggel akadtak, de az első találat a nemzeti góllövőlistát vezető Bartusz nevéhez fűződött (31. perc: 0-1).

A bakonyiak a játékrész hajrájában sem dőlhettek hátra, remek védekezésre volt szükség az előny megtartásához (félidei részeredmény: 0-1).

A fordulás után sem változott a játék képe: ha éppen nem a kapufákon csattant a labda, akkor a hálóőrök mutattak be nagyobbnál nagyobb bravúrokat.

A veszprémiek már a hajrában eldönthették volna a derbi sorsát: Bartusz tizenegyest végezhetett el, ám Erdélyi hárította a próbálkozását. A kipattanó szintén a vendégjátékoshoz pattant, aki ezt követően a kapufát találta el.

Az utolsó percekben nem esett már több gól: izgalmas végjátékot követően a Practical VSC örülhetett (végeredmény: 0-1).

Pető Tamás csapata idei tizennegyedik győzelmével holtversenyben vezeti az NB III-as bajnokság észak-nyugati csoportját a nagy rivális Tatabányával (46-46 pont).

A bakonyiak március 30-án (16.00) a Puskás Akadémia II. csapatát fogadják majd Pápán.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 21. forduló:
Balatonfüredi FC – Practical VSC 0-1 (0-1)
Balatonfüredi Sporttelep. Vezette: Iványi (Vörös, Aczél)
Balatonfüredi FC: Erdélyi - Mayer J., Farkas, Imre, Major, Mayer G., Lasz, Szabó B., Nagy R., Tóth G., Horváth Á.
Practical VSC: Kovács M. - Dobsa, Zachán, Kószás, Kun, Major, Volter, Tömösvári, Bartusz, Baldauf, Horváth H.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerző: Bartusz (31.)

Így értékelte a látottakat

Pető Tamás, a Practical VSC vezetőedzője: – Kemény, végletekig kiélezett mérkőzésen vagyunk túl, amely során bármelyik irányba elbillenhetett volna a mérleg nyelve. Mindkét csapat minden erejével megdolgozott a három pontért. Az idény végi elszámolásnál az ilyen győzelmek elengedhetetlenek a bajnoki cím megszerzéséért vívott küzdelemben. Büszke vagyok a játékosaimra, akik remekül küzdöttek!