2024.03.31. Mérkőzés
A házigazda Practical VSC 5-0-ra alulmaradt a Puskás Akadémia II. ellen a labdarúgó NB III szombati mérkőzésén.
Ötgólos vereséget szenvedett a Practical VSC

A húsvéti ünnepkörre tekintettel szombaton lépett pályára a Practical VSC, amely a labdarúgó NB III huszonkettedik fordulójában a Puskás Akadémia II. csapatát fogadta Pápán. A felek őszi mérkőzésén a Puskás 3-1-re diadalmaskodott, így volt miért törlesztenie Pető Tamás együttesének.

A veszprémiek azonban több súlyos hibát is vétettek a találkozó kezdeti szakaszában, amelyeket a vendégek egytől egyig kihasználtak: előbb Dimitrijev, majd Vékony volt eredményes (34. perc: 0-2). Nem sokkal később egy büntetőt is összehozott a hazai védelem, amelyet Magasföldi könyörtelenül értékesített, így a szünetre az akadémisták háromgólos előnnyel vonulhattak.

A szünet után folytatódott a hideg zuhany a bakonyiak számára: az ötvenötödikben Vékony, két perccel később Magasföldi is megszerezte önmaga második találatát (57. perc: 0-5). A hajrához közeledve tetemes fórjuk birtokában taktikusan futballoztak a vendégek: több gól nem is esett a mérkőzésen.

A Practical VSC végül ötgólos vereséget szenvedett a Puskás II. ellen.

A bakonyiak április 7-én (11.00) a Gyirmót II. otthonában javíthatnak.

Férfi labdarúgó NB III Észak-nyugat, 22. forduló:
Practical VSC – Puskás Akadémia II. 0-5 (0-3)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Görög (Kovács II. G., Jakab)
Practical VSC: Kovács (Kemenes 57.) – Dobsa (Schőnig 57.), Zachán, Kószás, Molnár, Kun (Somogyi 46.), Volter, Tömösvári (Horváth 35.), Bartusz, Baldauf, Krebsz (Szűcs 57.).
Vezetőedző: Pető Tamás.
Puskás Akadémia II.: Zima – Umathum, Markgráf (Fodor 79.), Juricsics, Magasföldi, (Pataki 82.), Janyickij, Vékony (Pyshchur 66.), Szabari (Bontas 66.) Dimitrijev, Makara (Halászi-Harsányi 79.), Vajda.
Vezetőedző: Vanczák Vilmos.
Gólszerzők: Dimitrijev (12.), Vékony (34., 55.), Magasföldi (38., 57. - az elsőt büntetőből)

A lefújást követően a Practical VSC vezetőedzője, Pető Tamás csalódottan nyilatkozott portálunknak.

Már az első játékrészben megvertük magunkat… Gólpasszokat osztogattunk a vendégeknek, majd egy tizenegyessel is megajándékoztuk őket. A csapat mai teljesítménye méltatlan volt az elmúlt fél évtized munkájához. Néhány játékosom gyalázatosan futballozott… Akik magasabb szintről érkeztek hozzánk, muszáj lesz elgondolkodniuk azon, hogy miért szerepelnek az NB III-as bajnokságban. Sőt, nekünk is át kell értékelnünk a helyzetet, hogy a továbbiakban akarunk-e velük dolgozni...