2024.05.13. Mérkőzés
A házigazda Practical VSC 3-0-s vereséget szenvedett a fővárosi III. Kerület ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás címvédő együttese visszacsúszott a tabella negyedik pozíciójába: a veszprémiek két fordulóval az idényzárás előtt négypontos hátrányba kerültek a listavezető Tatabányával szemben.
Háromgólos vereséget szenvedett a Veszprém, Pető Tamás mérhetetlenül csalódott

Vérbeli rangadó várt vasárnap a tabella második helyén álló Practical VSC-re (56 pont): Pető Tamás együttese a negyedik pozícióban helyezkedő III. kerületet (54 pont) látta vendégül Pápán.

A veszprémiek számára közel sem úgy alakult a derbi, ahogyan azt eltervezték: a vendégek már a harminckettedikben vezetést szereztek, három perccel később pedig meg is duplázták az előnyüket (35. perc: 0-2). A szünetig több találat nem esett, Pető Tamás rendezhette sorait.

A hazaiak részéről viszont a második felvonásban is elmaradt az áttörés. Ezzel szemben a fővárosiak a harmadik góljukat is megszerezték (74. perc: 0-3). Mindezt tetézve a lefújás előtti pillanatokban előbb Somogyit, majd Majort is kiállította a játékvezető (végeredmény: 0-3).

Pető Tamás címvédő együttese két fordulóval a bajnokság vége előtt nagyon nehéz helyzetbe került: immár négy pont a hátránya a listavezető Tatabányával szemben, amely a fordulóban 1-1-es döntetlent játszott Sopronban.

Férfi labdarúgó NB III, 28. forduló:
Practical VSC – III. Kerület 0-3 (0-2)
Pápa, Perutz Stadion. Vezette: Molnár (Vörös, Kiss)
Practical VSC: Kovács M. - Dobsa, Zachán, Kószás (Szabó K., 62.), Molnár B., Major, Volter, Tömösvári (Kun, 36.), Somogyi, Baldauf (Bartusz, 36.), Krebsz (Dömötör, 46.).
Vezetőedző: Pető Tamás.
III. Kerület: Simon – Hegyi (Kapronczai, 75.), Cseszneki, Erdei, Zámbó (Farkas, 81.), Szalka (Kamarás, 81.), Török, Árva (Bartos, 57.), Buda, Barczi, Kulcsár.
Gólszerzők: Hegyi (32.), Zámbó (35.), Szalka (74.).

A lefújást követően a veszprémiek trénere szomorúan értékelt portálunk megkeresésére. Pető Tamás úgy fogalmazott, mérhetetlenül csalódott. Rámutatott, a vereségüket súlyos egyéni hibák és a kapusteljesítmény teljes hiánya okozta.

"A mai mérkőzésen nem érdemeltünk semmit. A helyzetünk már-már kilátástalan" – zárta az edző.