2018.07.16. Egyéb
A héten kinevezett Pető Tamás hosszú távra tervez a VLS Veszprém labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként.
A győztes mentalitást keresi

Mint arról korábban beszámoltunkPető Tamás vette át a megyei I. osztályra készülő VLS Veszprém szakmai irányítását. A korábbi válogatott labdarúgó számára nem lehet ismeretlen a királynék városa, hiszen labdarúgóként és másodedzői szerepkörben is dolgozott már itt.

Adódik a kérdés, miért épp a megyei bajnokságot választja az a tréner, aki beugróként az élvonalbeli Videotont is irányította nemrégiben. – A klub vezetősége hosszú távú stratégiában gondolkodik, itt több évre tervezhetek. Egy olyan felnőtt gárda alapjait szeretnénk most lerakni, amely jövőképként szolgálhat majd a városban futballozó fiatalok számára – világított rá döntése hátterére a tréner.

Egy olyan labdarúgó hagyományokkal rendelkező városnak, mint Veszprém, a megyei ligánál magasabb szinten lenne a helye. Így látja ezt a klub legnagyobb támogatója, Veszprém város vezetése, a klubvezetőség, a szurkolók és Pető Tamás is, aki ennek ellenére sem tud garanciát vállalni arra, hogy rögtön az első szezonjában visszarepíti az NB III-ba a VLS-t.

– Mindent a nulláról kell kezdenünk, egy teljesen új csapatot kell építenünk. A játékoskeretünket is újra kell gondolni, így felelőtlenség volna bármilyen ígéretet tenni. Az előttünk álló szezonban is az lesz a célunk, hogy bajnokok legyünk és kiharcoljuk a feljutást. Nekünk azonban most az a feladatunk, hogy kialakítsunk egy olyan csapatot, amely hosszú távon is komoly célokért küzdhet – árulta el Pető Tamás, aki játékosként és másodedzőként is számít a gárda rutinos alakjára, Gunther Zsoltra.

A tréner két héten belül szeretné befejezni együttese játékoskeretének kialakítását. Mint mondta, rutint képviselő focisták nélkül öngyilkosság lenne belevágni bármilyen bajnokságba, ezért szeretne kipróbált játékosokat a klubhoz csábítani. – Emellett a fiatalokra szeretnék építeni, az a célom, hogy olyan tehetségeket hozzak a csapathoz, akik előtt komoly jövő állhat. A győztes mentalitást keresem. Olyan focistákkal akarok együtt dolgozni, akik mindig úgy jönnek le a pályáról, hogy ők mindent elkövettek a győzelem érdekében – zárta gondolatait Pető, aki szerda délután az Erdész utcai műfüves pályán tartotta első edzését régi-új állomáshelyén.